Boka hotell i Älvsjö

Välja hotell i Älvsjö

Älvsjö är en stadsdel inom Stockholm kommun. Denna stadsdel är känt för att det är här Älvsjömässan, eller Stockholmsmässan som den faktiskt heter, ligger.

Om du har tänkt att besöka denna mässa, eller se andra sevärdheter i närheten så är det bra att välja hotell i denna stadsdel. När det kommer till hotell så har du flera alternativ att välja mellan.

Du har dels Hotell Älvsjö, som ligger 0,5 km från själva mässan. Du har också Scandic Talk Hotel, som ligger 0,1 km från mässan. Andra hotell i Älvsjö är Best Western Royal Star, ApartDirect Älvsjö, Motel L och Connect Hotel.

Om du vill så kan du så klart även boka ett hotell närmare Stockholm city, men är mässan ditt primära mål, så är de två första alternativen att rekommendera, då de ligger i stort sett bara ett stenkast bort.

Välj bland mer än 5 hotell i Älvsjö

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Våra topp 5 hotell i Älvsjö

  • Motel L Stockholm Älvsjö
  • Scandic Talk
  • Connect Hotel Stockholm
  • Hotel Älvsjö
  • Best Western Royal Star Hotel

Var ska jag bo?

Eftersom Älvsjö är en stadsdel i sig, så är det bra att bo i just denna del. Sedan har du så klart även en mängd andra stadsdelar i hela Stockholm att välja på om du hellre vill ha nära till stan. Du som ska på Älvsjömässan/Stockholmsmässan har dock fördel av att bo i just denna stadsdel. Det innebär att du har gångavstånd till mässan vilket kan vara skönt. Då hinner du med så mycket mer än om du ska ta pendeln från city ut till mässan, även om också det går bra så klart.

Ta sig till och runt i Älvsjö

Ta sig till Stockholm och sedan Älvsjö går att göra på flera olika sätt. Bland annat fungerar det alldeles utmärkt att buss eller tåg hit från de allra flesta städer. Föredrar du att flyga så går det givetvis bra det med. Du kan flyga till Stockholm Arlanda Airport och Stockholm Bromma Airport och från dessa flygplatser går det flygbussar och taxi, eller så hyr du bil.

När du väl befinner dig i Stockholm och vill ta dig till Älvsjö, eller runt om i Älvsjö så kan du åka tunnelbana, buss, eller hyra bil. Det går även bra att gå, eller cykla till flera av platserna.

Det finns ett miljövänligt resealternativ mellan Arlanda och Älvsjö station. Med en ny pendeltågslinje åker du raka spåret på drygt 50 minuter.

Om du vill samt beroende på hur länge du stannar så kan du köpa månadskort, dygnskort, tredygnskort så väl som kuponger för dina olika resor med buss och tunnelbana. Bor du mitt i Älvsjö går det att ta sig till de allra flesta platser genom att gå, eller cykla med egen cykel eller med en hyrd cykel

Sevärdheter och upplevelse

De allra flesta som beger sig till Älvsjö gör det för att besöka Stockholmsmässan. Den kallas just för Älvsjömässan eftersom det är där den ligger. Denna mässa invigdes 1971, då den flyttats till Älvsjö. Tidigare hade Stockholmsmässan varit inhyst i andra lokaler.

Då hette den inte Stockholmsmässan, utan den hette S:t Eriks-Mässan. När man inviger den nya mässan så byter man även namn på den. Stockholmsmässan innehåller flera olika hallar. C-hallen har 6 000 kvm med utställningsyta.

Den har även ett tillhörande galleri samt ett brasserie. D-Hallen är på 4 000 kvm det finns ett entrétorg. Sedan så finns E-hallen på 8 900 kvm yta. Dessa byggdes en efter en från 70-talet och fram till 1985. Under mitten av 1990-talet bygger man om en del och gör så att blir en kombinerad mäss och kongresshall och resten av mässan renoverades samt byggdes till.

Det blev bland annat en gångväg med glastak från pendeltåget samt nya restauranger och nya mobila entrékassor. Under 2000-talet har det också gjorts en del ombyggnationer och renoveringar. På mässan sker det många olika mässor och events under årets gång. Du kan se vad som är på gång genom att besöka mässans egna hemsida.

Självklart så finns det mer än bara Stockholmsmässan att se i Älvsjö. Dock är det främst sett som en pendlingsort. Det som finns är bland annat olika aktiviteter samt lekparker för barn. I Älvsjö ligger även Älvsjöskogens reservat. Det finns även en kyrka, som heter Brännkyrka.

I Älvsjö finns även Älvsjöstaden, som är ett litet område med shopping, restauranger och caféer. Detta ligger nära pendelstationen och det finns även det mesta som de som bor där kan ha behov av.

Du som bor i Älvsjö har så klart även nära till de sevärdheter som finns kring Stockholm. Det innebär att du kan ta dig till olika museer, Skansen, Gröna Lund, Gamla Stan och mycket mer.

Sedan finns det nära till en mängd olika aktiviteter så som klättring, bowling, biljard, gokart samt en massa andra skoj saker att göra. Du tar då enkelt pendeltåget in till Stockholm stad så har du sedan hela vår huvudstad att röra dig i och kan även då se de sevärdheter som finns där.

Mat och dryck

Du som vill äta i Älvsjö har ett par alternativ, de allra flesta ligger på mässan. Dock finns det ett par andra restauranger som är värda ett besök. Missa inte till exempel Aloë, som är en är en restaurang som ägs av Daniel Höglander och Niclas Jönsson. Denna öppnades upp i ett villakvarter i Älvsjö våren 2015.  Även om det kan kännas svårt att hitta dit, ge inte upp, det är värt det!

Du har även italiensk mat på Primitivo di Papa Gabi mitt på Älvsjö torg, Casa de Lago, Långbro värdshus och Tinos Bodega. Inom kort från skrivande stund kommer även Texas Longhorn att öppna upp sina dörrar.

På Älvsjömässan finns det tolv permanenta restauranger och caféer och det kommer även tillfälliga serveringar i mässhallarna beroende på vad det är för utställning. Det gör att det alltid finns något gott att äta inom mässområdet.

Du som är sugen på att fika i Älvsjö har flera alternativ. Det finns flera caféer, fik och konditorier. Bland annat så har du Fru Marias Bak, samt Älvsjö Konditori och Bageri. Herrängens gård är även det värt ett besök, där du kan fika i gammaldags miljö. På torget i Älvsjö hittar du Thelins och Vivels.

Sedan har du så klart även hela Stockholm att välja i, om du inte vill stanna i Älvsjö. Det gör att utbudet blir ännu större, eftersom att du då har hela storstadens restaurangutbud att välja på. Mitt i city har du även tillgång till olika caféer, pubar, krogar och mycket mer. Dessutom finns det nattklubbar där, vilket saknas ute i Älvsjö.

Älvsjös historia

Älvsjö är en stadsdel inom Stockholms kommun. Denna stadsdel gränsar till Långsjö, Långbro, Solberga, Liseberg, Örby slott, Örby och Hagsätra samt till Snättringe i Huddinge kommun.

Stadsdelen bildades 1926 och på den tiden så omfattade de stadsdelar som i dag är och innefattade då dagens stadsdelar Fagersjö sjön Magelungen, Rågsved och Hagsätra.

Dock har denna plats en ännu äldre historia. Redan på 1500-talet var det ett slag här, då danskar och svenskar slogs vid det som kallas slaget vid Brännkyrka.  På 1600-talet fanns här Älvsjö Gård, som var en av de största på Södertörn från 1600-talet, med både Farsta och Ersta på sina ägor. Denna gård finns kvar idag, och drivs av Stockholmsmässan.

Tågstation kom det under 1800-talet och under 1900-talet skedde det en mängd småhusbebyggelse.

1945 bildades grannstadsdelen Solberga och till följd av gränsdragningen kom en del av nuvarande Älvsjö centrum att ligga i stadsdelen Solberga.

Ortnamnet ”Älvsjö” som det heter och skrivs idag, skrevs annorlunda under 1461. Då skrevs det som Elffuesio eller Elffuessiø. Efterleden sjö syftar på den sjö som låg öster om Älvsjö gård och söder om Brännkyrka kyrka och hette Brännkyrkasjön, men som numera inte finns kvar.

Älvsjö är ett av Stockholms stadsutvecklingsområden. Kommunen tycker att denna stadsdel är bra på grund av att den har ett centralt och ett kollektivtrafiknära läge. Det gör att denna del lämpar sig mycket väl för att bygga bostäder och kontor. SL kollar även över möjligheter att förlänga tunnelbanan till denna stadsdel.