Boka hotell nära Arlanda

Välja hotell nära Arlanda

Arlanda, det är där du hittar Stockholms ena flygplats och det ligger i Sigtuna kommun. Ska du flyga mellan två olika destinationer, så kan det vara en bra idé att boka ett hotell i närheten. Som tur är så finns det flera olika hotell på denna plats att välja mellan.

Ett annorlunda boende är Jumbo Stay. Då får du sova i ett riktigt flygplan. Det är en 747–200 Jumbo Jet som byggts om till att inkvartera de som behöver sova en natt i närheten av Arlanda.

Det finns de som sover på själva flygplatsen, men det är bättre att välja ett av de hotell som ändå finns i närheten. Du har tillexempel Rest and Fly. Här går det att boka in ett rum för natten eller bara över dagen. Du har tillgång till en dusch, som alla resenärer kan använda, utan att boka rum.

Om det är ett flyg du vill hinna med, så är det bra att bo i närheten av flygplatsen, annars går det ju bra att sova på hotell i Stockholm city och ta bussen ut till Arlanda. Men har du tidig avgång kan det vara skönt att bo nära!

  Välj bland mer än 10 hotell nära Arlanda

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Våra topp 5 hotell nära Arlanda

  • Connect Hotel Arlanda
  • Best Western Plus Park AIrport Hotel
  • Radisson Blu SkyCity Hotel
  • Radisson Blu Arlandia Hotel
  • Clarion Hotel Arlanda Airport

Var ska jag bo?

Om du vill bo nära flyget, så finns det även flera andra bra hotell i anslutning till Arlanda. Bland annat har du Clarion Hotel Arlanda, Good Morning Arlanda, Connect Hotel Arlanda och Radisson Blu SkyCity Hotel Arlanda. Du kan även så klart bo i Sigtuna, som är den kommun som Arlanda ligger i. Här finns det alternativ som Sigtuna Hotell & Konferens, Hotell Kristina, Sigtuna stadshotell samt flera till. Välj det alternativ som passar dig bäst.

Ta sig till och runt Arlanda

Självklart så går det att ta flyget till Arlanda, då det ändå är en flygplats. Du kan åka hit från de flesta andra orter med flygplats. Du som redan är i Stockholm och vill ta dig till Arlanda har flera alternativ.

Dels finns Arlandabanan, som är ett tåg. Det finns tre stationer, två för Arlanda Express, ett för Arlanda C. Det är ett snabbtåg och tar 20 minuter från Stockholm central. Du kan även åka SJ och pendeln och då från fler platser än Stockholm C.

Du kan även åka direktbuss, via Arlandaleden och E4 mellan Arlanda och Stockholm City. Du har flygbussarna, SL:s buss 583 och Upplands lokaltrafik. Du kan även ta bilen, eller åka taxi ut till Arlanda. Från Stockholm är det cirka 40 km till Arlanda.

Om du kommer utifrån och vill ta dig till Stockholm och sedan Arlanda, så kan du åka egen bil, du kan ta tåget och du kan åka buss. En del av dessa färdmedel kräver att du byter i Stockholm City och tar sedan något av de alternativ som står ovan!

 

Sevärdheter och upplevelser

De flesta bor vid Arlanda just för att de tänker ta sig vidare med flyget till en annan destination där de ska se och uppleva saker. Dock är det ju även möjligt att bo i Arlanda för att se sig omkring i Stockholm.

Just i Arlanda är det främst flygplatsen och det är väl ingen direkt sevärdhet på det sättet. Du kan däremot hitta en del sevärdheter i Sigtuna samt i övriga Stockholm så klart.

I Sigtuna hittar du flera slott, museer och lite annat smått och gott. Det finns flera olika kyrkor att besöka så väl som kyrkoruiner, konsthall och lite annat.

I Arlanda finns Arlandastad, som är ett köpcenter, som vuxit upp i anslutning till flygplatsen. Här går det bra att både shoppa, äta och fika. Du har även en golfbana, som 2007 stod som värd för Scandinavium Masters.

Du som verkligen gillar flygplan, kan gå till utsiktsplatsen vid Halmsjön. Det är en kulle där du kan se alla ankommande och avgående flygplan.

Du kan även bada i sjön, på andra sidan. Du kan också få en guidad visning av Arlanda och se terminalerna. Samt att det finns en busstur som visar hur verksamheten går till.

Om du har möjlighet att ta dig utanför Arlanda och Sigtuna, så kan du åka in till Stockholm. Där finns det gott om olika sevärdheter och upplevelser. Bland annat har du gott om olika museer.

Du hittar även Skansen, Gamla Stan, Gröna Lund, det kungliga slottet, samt mycket mer! Så har du en dag eller fler till övers, innan du ska med flyget igen, se till att ta vara på de dagarna och se så mycket som möjligt runt om i Stockholm.

Mat och dryck

På Arlanda behöver du aldrig gå hungrig! Här finns det många ställen att äta och dricka på. Du har restauranger, barer, caféer och delikatesser. Du kan äta snabbmat på McDonalds eller Max. Du som föredrar att äta på restaurang kan testa flera olika alternativ. Det finns till exempel pizza och pasta på Alfredos. Asiatiskt på Beiking8, East&West, Indochine och. Itamae Sushi. Andra restauranger är Andersson Food & Akvavit, Himmel & Hav Brasseri och Bar, Food Market, Kitchen & Table, O’Learys, samt flera till.

Är det bara en fika du är ute efter så kan du äta något gott på Café Ritazza, Espresso House, Johan & Nyström, Joe & the Juice, samt flera andra caféer!

Givetvis har Arlanda även ett par barer, så som Casa Bacardi, Deli, Gastropub och The FamousBar.

Så du har många olika ställen att välja på för mat och dryck när du befinner dig på Arlanda. Det är perfekt om du bara har ett par timmar på dig tills ditt flyg går.

Om du hellre vill äta ute, och inte på flygplatsen så finns det flera alternativ i Sigtuna. Bland annat kan du äta mat på Sigtuna Stadshotell, 32 Rum & Kök, Kopparkitteln, Farbror Blå, Hotell Kristina restaurang, samt flera till.

Givetvis kan du bege dig in till Stockholm med om du vill gå ut och äta. Särskilt om du inte har ett flyg att passa! Där finns det gott om olika alternativ för att äta. Det finns allt från husmanskost, till amerikanska burgare, till allt däremellan! Så du kan hitta mat från hela världen samlad i denna stad.

Stockholm har även flera caféer och barer som är värda ett besök. Passar utmärkt om du bara vill ha en kaka, eller är sugen på att ta en öl.

Arlandas historia

Sveriges största flygplats, Arlanda, ligger i Sigtuna kommun i Stockholm. Kommunen har fått sitt namn efter den näst största tätorten Sigtuna. Sigtuna i sig grundades kring 980 av Erik Segersäll. Det var den första egentliga staden i Sverige på den tiden och säte för Olof Skötkonung, den första kristna kungen. Sigtuna har över 600 fornlämningar och sägs varit en blomstrande handelsort under många år.

Om vi talar om Arlanda, så är det en flygplats som brukats sedan 1950-talet. Man hade funderat på att bygga ut Bromma, som var den befintliga flygplatsen. Men man beslutade sig att istället bygga ytterligare en flygplats. Namnet Arlanda kom till genom en tävling. Man fick skicka in vad man tyckte att flygplatsen skulle heta. Ortsnamnsforskaren Lars Hellberg föreslog namnet Arland, som kommer från befintliga Ärlighundra härad, där flygplatsen ligger och i ett dokument från trettonhundratalet omtalades detta som provincia Aarland. Året Runt, som var de som anordnade tävlingen modifierade om namnet till Arlanda. Riksdagen fastställde 1958 namnet Stockholm-Arlanda flygplats.

Den 1 april 1962 invigde kung Gustaf VI Adolf officiellt Stockholm-Arlanda Flygplats som då hade fått en särskild utrikeshall och utrikestrafiken från Stockholm flyttade i och med detta från Bromma till Arlanda.

När allt fler svenskar ville åka charter till varmare länder, på 70-talet, så öppnade man en särskild charterhall. 1976 invigdes utrikesterminalen Arlanda International, som nu är terminal 5.

1983 invigdes Arlanda Inrikes som idag är Terminal 4 och 1984 flyttade SAS inrikesflyg och Linjeflyg till terminalen. När Arlandabanan, en särskild järnväg med underjordiska stationer byggdes, så kom Arlanda Express 1999 att trafikera sträckan Stockholm C-Arlanda.

På 90-talet ökade flygresandet och det innebar att man byggde ut och gjorde fler banor, och nytt trafikledartorn. Dessutom en ny terminal.