Boka hotell nära Friends Arena

Välja hotell nära Friends Arena

Friends Arena, ligger i Solna, Stockholm. På denna arena är det många events, och du kanske har bokat in ett eller flera redan, eller funderar på det? Då kanske du funderar på vad du ska välja för boende. Just att bo nära arenan är bra om du vill kunna gå till det event du ska på. Det är så man ska tänka när man väljer ett hotell nära Friends Arena. Förvisso har Stockholm hotell över hela staden, men ska du ändå på Friends Arena, så varför inte boka ett hotell som ligger nära!

Solna ligger nordväst om centrala Stockholm. I direkt anslutning till Friends Arena ligger Quality Hotel Friends. Detta är ett modernt hotell, med 400 rum, gratis wifi, minibar och tv. Du har nära till arenan, så väl som till köpcentrum och Solna Business Park.

I Solna så ligger det flera olika hotell nära Friends Arena och hotellkedjor, så du har gott om alternativ att välja mellan. Bland annat så finns Park Inn by Radisson Solna. De har bra priser, hög standard och mycket trevlig personal. Hotellet är dessutom mycket familjevänligt.

Du har även Scandic Järva, som är ett bra hotell med bra standard så som det brukar vara på ett Scandichotell.

Ett trevligt hotell är Best Western Premier Collection The Winery Hotel. De har både hotel så väl som en egen vintillverkning!

 lj bland mer än 50 hotell nära Friends Arena

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Topp 5 hotell nära Friends Arena

  • Quality Hotel Friends
  • Hotel by Maude
  • The Winery Hotel
  • Rex Hotel
  • Mornington Hotel Bromma

Var ska jag bo?

Stockholm har flera olika stadsdelar att välja mellan så det är inte bara i Solna, nära Friends Arena du har som alternativ. Du kan bo mitt i city så väl som att du kan boka boende i någon av de andra stadsdelarna. Stockholm har bland annat Gamla stan, Östermalm, Södermalm, Kungsholmen och Vasastan.

Du kan även välja boende i Hammarby Sjöstad. Om du utöver att boka hotell nära Friends Arena även tänkt att göra annat, så kanske ett boende nära sevärdheter eller dessa aktiviteter är ett alternativ. Det går ju att enkelt ta sig mellan olika stadsdelar via bil, buss och tunnelbana.

Ta sig till och runt i Stockholm

Ta sig till Stockholm går att göra på en mängd olika sätt om du tänkt bo på hotell nära Friends Arena. Det går att åka buss eller tåg hit från de allra flesta städer. Föredrar du att flyga så går det bra det med. De stora flygplatserna i Stockholm är Stockholm Arlanda Airport och Stockholm Bromma Airport. Från flygplatsen in till centrala Stockholm kan du ta dig med en flygbuss.

När du väl befinner dig i Stockholm och vill ta dig runt, så finns det flera olika alternativ. Du kan hyra bil, om du föredrar att ta dig fram på egen hand. Annars har du tunnelbanan, som kan ta dig till de allra flesta platser i staden, eftersom tunnelbanenätet är omfattande. Det går även att åka ovan jord, med en buss. De kan ta dig till platser i city, så väl som utanför stadens mitt.

Det går att köpa månadskort, dygnskort, tredygnskort så väl som kuponger för dina resor med buss och tunnelbana. Bor du mitt i Stockholm går det att ta dig till de allra flesta platser genom att gå, eller cykla. Det finns hyrcyklar lite varstans i stan, som du kan låna och ställa i närmsta ställ, som tillhör samma uthyrare.

Sevärdheter och upplevelser

Om du funderar på sevärdheter och upplevelser, så har Friends Arena en mängd saker att erbjuda. I år, 2018 så har de så klart många olika sportevenemang. Med ett årskort för AIK, så kan du se alla deras matcher på arenan.

Dessutom är detta år fyllt med olika artister. Du kan bland annat se Ed Sheeran, Roger Waters samt att Melodifestivalens final kommer att hållas här!

Du kan även få en rundtur på arenan, som heter Den Nya Arenaturen. Då får du följa med bakom kulisserna, du får se omklädningsrum, vandra på arenan och mycket mer.

I närheten av arenan har du även Mall of Scandinavia. Detta är Sveriges största galleria, med över 200 butiker och restauranger. Det finns även ett par biografer!

Med så många butiker och restauranger på en yta av 101 048 kvadratmeter i en magnifik byggnad så finns det en hel del du inte får missa.

Det finns en mängd klädbutiker i detta varuhus. även butiker som är sportrelaterade, både mode och andra produkter. Exklusivare kläder går även det att hitta, då det finns flera butiker som säljer just detta.

Bland alla butiker och affärer så finns det allt från mode, hälsa & skönhet, accessoarer, leksaker & hobby, hem & inredning, till böcker, media, elektronik, sport & fritid och mycket mer!

Givetvis kan du även ta dig in till Stockholm, som även det har mängder av olika sevärdheter och upplevelser. Du kan vandra i Gamla Stan, se det kungliga slottet och mycket mer!

Stockholm har även ett gäng med trevliga museer att besöka. Dessutom finns det många olika guidade turer att välja, så att du verkligen får se dig omkring i Stockholm.

Mat och dryck

Om du vill äta på Friends Arena så har de flera alternativ att välja mellan. Det är två restauranger och ett par barer, så väl som olika kiosker.

Den första restaurangen är Operakällaren @ Friends Arena, denna och Bistro 1847 är restauranger i samarbete med just Operakällaren. För matkoncept och menyer står den flerfaldigt prisade kocken och hovtraktören Stefano Catenacci. Denna restaurang har öppet i samband med evenemang.

Bistro 1847 är en lunchrestaurang och har öppet varje dag mellan klockan 11 till 14. Denna restaurang ligger vid entré A.

Om du vill ta en drink, eller en öl, så finns det flera barer. Under olika evenemang och vissa kvällar så blir Bistro 1847 omgjord till Carlsberg Bar. Det bjuds på mat och dryck i en avslappnad miljö.

I anslutning till Friends Arenas norra kortsida liiger North Bar, som serverar mat och dryck.

Efter biljettscanningen ligger det även ett antal kiosker, med olika saker. De säljer bland annat korv, snacks, drycker, pizzarullar med mera.

Du kan även välja att äta på Mall of Scandinavia, som har många olika restauranger att erbjuda. Det finns det runt 22 restauranger på detta varuhus. Bland annat norska Egon, turkiska Simit Sarayo, italienska Mangiarddiano och japanska Buddakahn Teppanyaki. Givetvis finns det även mer klassiska ställen som O´Learys eller hamburgare hos Max.

Det går även att ta sig in till stan och äta i Stockholm så klart då det finns många restauranger, barer, caféer och mycket mer att välja på. Du har mat från alla delar av världen att tillgå i Stockholm city.

Det finns även flera barer att välja på i Stockholm, oavsett om det är en pub eller barer som enbart har cocktails. En del serverar även enklare mat.

 

Friends Arenas historia

Byggstarten av Friends Arena skedde i maj, 2009 och det första spadtaget togs av Kronprinsessan Victoria. Den 27 oktober invigdes Friends Arena i närvaro av kronprinsessparet, statsministern och 50 000 gäster. Detta vart direktsänt på Sveriges Television, med 1,7 miljoner tittare. Friends Arena byggdes på grund att man under början av 2000-talet ansåg att något borde göras åt Sveriges nationalarena, Råsunda. Råsunda, som invigts 1937 hade blivit sliten och saknade dessutom en mängd olika krav för både säkerhet och kapacitet. Först hade man en tanke om att rusta upp denna arena, men insåg att det skulle bli för dyrt. Ett nytt förslag kom och det var att bygga en ny arena, i Råsta. Man hade diskussioner med Solna Stad och kom då fram till att de skulle bygga en hel stadsdel kring den nya arenan, Arenastaden och fylla denna med hotell, shoppingcenter, bostäder och kontor. Swedbank blev namnsponsor 2007 och då ändrades namnet till Swedbank Arena. 2012 skänkte Swedbank namnrätten till stiftelsen Friends.

Började bygga 2009

Man började alltså bygga då, i maj 2009 och arkitekterna bakom arenan var arkitektkontoren Berg C. F. Moller Architects och Arkitekterna Krook & Tjäder.

27 oktober kom denna arena att ta över och bli Sveriges nya nationalarena, istället för Råsunda.

Den allra första föreställningen som skedde här, efter invigningen, var Ladies Night. Det var den 3 november och den 14 november gick premiärmatchen i form av en landskamp mellan Sverige och England.

2012 flyttade Vattenfall in i Arenastaden och 2015 invigdes Mall of Scandinavia. Det kommer även att bli kontor för flera andra stora företag, så väl som att det ska bli fler arbetsplatser och bostäder i området.

Friends Arena har byggts för att kunna ha en bra kapacitet vid olika sorters evenemang. Bland annat kan arenan ha 50 000 åskådare vid en fotbollsmatch, 65 000 besökare om det är konsert. Arenan har ett skjutbart tak, samt att arenan kan ha olika underlag så som gräs, grus och is.

Friends Arena drivs av Nationalarenan i Solna AB som är en del av AEG, Anschutz Entertainment Group. Det är inte bara sport, konserter och annat här, utan även företag kan boka in sig på Friends Arena för konferenser och events.