Boka hotell nära Globen

Välja hotell nära Globen

Globen ligger i stadsdelen Johanneshov i Stockholm. Det är många som väljer att bo på hotell nära Globen, när de ska på ett event eller en konsert på just Globen. Det brukar vara runt 300 olika events varje år på denna arena och på de arenor som även ligger i anslutning, så som Annexet, Hovet och Tele2 Arena. På Globen har många världsartister uppträtt och kommer att uppträda. Bland de hotell som finns nära Globen har du dessa:

Quality Hotel Globe, är ett hotel, som ligger riktigt nära Globen. Det är bara 100 meter mellan. Väljer du att boka ditt boende här, så finns det över 500 rum att välja mellan och på Arenarestaurangen, som ligger på våning sju kan du äta en god frukost. Kaffe eller en god drink hittar du i Lobbybaren och både lunch och middag kan du inta på Brasserie X.

Bo Hotel ligger även det riktigt nära Globen och det är cirka 200 meter mellan. Här finns det även ett shoppingområde. Hotellet har en mysig restaraung som heter Boston Grill.

Cirka 1,5 km från Globen hittar du Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad. Här kan du välja mellan 178 olika rum, som alla har tv, hårtork, säkerhetsskåp samt strykjärn och strykbräda. Hotellet har även en restaurang som serverar fisk, kött och sallad, den heter RBG Bar & Grill.

Motel L är ett annat boendealternativ, som ligger strax över en km från Globen. Detta hotell är designat och ritat av kända arkitekter och bakom inredningen står Lisa Bengtsson, en känd formgivare.

Välj bland mer än 50 hotell nära Globen

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Våra topp 5 hotell nära Globen

  • Hotel Hellstens Malmgård
  • Hilton Stockholm Slussen Hotel
  • STF Hotel Zinkensdamm
  • First Hotel Reisen
  • Grand Hotel Stockholm

Var ska jag bo?

Om du vill bo nära den arena du ska besöka, så är det inte fel att bo på hotell nära Globen. Det går även att bo nära Johanneshov och ta sig till Globen när väl konserten är. Givetvis har du hela Stockholm att välja på, men för din enkelhets skull är det bra att välja ett hotell med gångavstånd till arenan. Utöver de hotell vi redan har tipsat om ovan, så har du även Mosebacke Hostel, Skanstulls Hostel, Birka Hostel och Stockholm Classic Budget Hotell för att nämna några.

Ta sig till och runt Globen

För att ta dig till Stockholm kan du åka buss eller tåg från de allra flesta städer. Du som vill flyga kan göra det. De stora flygplatserna i Stockholm är Stockholm Arlanda Airport och Stockholm Bromma Airport. Från flygplatsen in till centrala Stockholm kan du ta dig med en flygbuss.

Om du vill ta dig från Stockholm City, så kan du välja att åka tunnelbana, eller buss. Åker du från Centralen kan du ta gröna linjen antingen nummer 19 mot Hagsätra eller 29 mot Högdalen. Annars har kan du ladda ner SL appen till mobilen eller gå in via deras hemsida för att se olika turer. Den station som är närmst arenan är Globens tunnelbanestation, men Gullmarsplan är också ett bra alternativ. Du kan givetvis även välja att åka egen bil, eller ta en taxi. Cykel är ett annat, lite mer miljövänligare alternativ. Det går även att ta sig till fots hit, men ska du från city och ut hit, så är en bit att gå, men runt det som finns kring arenan fungerar det utmärkt.

Sevärdheter och upplevelser

Globen och de anslutande arenorna är sevärdheter i sig och du kan få en mängd upplevelser på dem, om du ska på konsert eller ett annat event. Sedan 2010 kan man åka en gondolbana med två runda gondoler upp till toppen av Globen. Denna gondolbana heter Skyview, missa inte det!

I Johanneshov finns det annars shoppingområde som heter Tolv Stockholm. Här finns bland annat shopping, restauranger, nattklubbar, bowling och mycket mer. Du kan därmed delta i 3-kamp, eller 5-kamp. Du kan dansa loss på hundrametersbaren på Colosseum. Inom området finns det även drejning, porslinsmålning, skyttesimulator, baseball och äventyrsgolf. Du hittar även minicurling, bowling, arkadspel, pingis, skidsimulator, shuffleboard, golfsimulator och mycket annat skoj som kan utforskas när du bor på hotell nära Globen!

I närheten av Globen har du Slakthuset, som är för dig som gillar nattliv och att gå på klubb. Föredrar du att vara ute i naturen, så kan du testa vattensport och rundtur med båt, med True Nature Sweden, 0,6 km från Globen!

3,6 km från Globen har du även Gamla Stan, som i sig är en sevärdhet. Det är gamla hus, vindlande gator, samt att det finns shopping, caféer och mycket annat här.

Skansen ligger även det 3,6 km från Globen och är värt ett besök. Det är djurpark så väl som att det finns en massa annat att se på detta område.

Sevärdheter finns det gott om i hela Stockholm, men om du vill ha det inom en radie av 5 km, så finns det i alla fall en hel del. Du har till exempel Fotografiska, eller Abba museum. Du kan gå på spökvandring eller varför inte passa på att besöka Södermalm. Det bästa är att fundera ut vad du vill se som finns nära Globen, eller om du har hittat något du verkligen vill se där en bit ifrån. Så kan du planera hur du ska ta dig dit.

Mat och dryck

 När det kommer till mat i närheten av Globen, så finns det dels restauranger på hotell nära Globen, som på Quality Hotel Globe där du hittar Arenarestaurangen, lobbybaren, Bar X och Brasserie X.

På Bo Hotell har du restaurangen Boston Grill och på Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad hittar du RBG Bar & Grill som serverar kött, fisk och en massa annat gott.

På shoppingcenter tolv Stockholm finns det flera restauranger att välja mellan. Du kan äta på Bambino, som är en italiensk restaurang med smak av Boston! Du har även Boston Lounge som är en förlängning till Boston Grill. Gillar du pizza, så ska du besöka Enzo’s. På O’Learys hittar du både god mat och öl, samt sport så klart! Om du vill äta mexikanskt, så testa Taco Bar!

Givetvis finns det mat och dryck även på arenan Globen. Du kan besöka Grand Escalier, som är en fransk restaurang, som även finns på Stureplan. Bord bör bokas. Du har även i anslutning till denna restaurang, Champagnebaren, där ni kan njuta av ett glas bubbel och enklare tilltugg.  Om du är på jakt efter en riktigt god burgare, så besök The American Bar. Andra restauranger på Globen är Heartbreak Bar & Bistro, Legends Bar, Fans Bar och The Pub. Dessutom finns det flera olika kiosker och fastfood vid entréerna.

En bit från arenorna har du även flera restauranger att välja mellan. Du har bland annat Hybrid, IL Coure Pizzeria, Blues Kök & Bar Globen, Japanska krogen och flera till.

Givetvis är det inte ett måste att äta inom detta område, utan du kan ta bussen eller tunnelbanan in till city och äta på en av alla de restaurangerna som finns där om du så önskar.

Globens historia

Globen, har och har haft många namn. Den heter just nu Ericsson Globe, men har hetat Stockholm Globe Arena. Denna är placerad i det som kallas Globenområdet i Johanneshov. Det är en sfärisk byggnad som invigdes 1989, i februari.

Globen är byggd av betong, stål, aluminium, plåt och glas och består av flera olika byggnader. Det är den största arenabyggnaden som man kallar för Globen. Den har en utvändig diameter på över 100 meter och en höjd på över 85 meter från marken och totalt ligger den 130 meter över havet.

Globen började byggas den i början av september 1986 och färdigställdes på 2,5 år. Globen har resurser för 16 000 personer. Publikrekord sattes av Metallicas James Hetfield 2009, då han framförde en av tidernas största rockklassiker inför 16 498 åskådare. Detta slogs 2014 av Filip och Fredrik, om hade 16 592 besökare under deras 200:e podcast-inspelning den 5 juni 2014.

Den 1 februari 2009 köpte Ericsson namnrättigheterna till Globen och arenan döptes om till Ericsson Globe.

Stockholm Globe Arena Fastigheter AB (SGA Fastigheter) ägs till 100 % av Stockholm Stadshus AB, Stockholms stad. Verksamheten omfattar Tele2 Arena, Ericsson Globe inklusive SkyView, Hovet, Annexet samt nöjesdestinationen Tolv Stockholm.

Globens unika form har gjort att arenan kommit att bli en för Stockholm och Sverige. Den är dessutom världens största byggnad med sfärisk form. På denna arena har det varit många events, konserter och tävlingar. Det har varit allt från ishockeymatcher, rockkonserter, dressyrtävlingar och musikaler här. Detta eftersom det snabbt går att ändra och anpassa den till en mängd olika aktiviteter.

Globen, samt området runt omkring ritades av Berg Arkitektkontor AB och Esbjörn Adamson, Svante Berg och Lasse Vretblad. Globenområdet fick sitt namn i samband med konstruktionen av Globen. Globen byggdes med syftet att det skulle bli en plats med affärscentrum och upplevelsecentrum. Globen, så väl som Globen City skapades där. Annexet byggdes, som tilltänkt träningshall intill arenan. På senare tid så har området kring Globen växt till sig och det genom Tele2 Arena och utökat evenemangsutbud.