Boka hotell i Göteborg

Välja hotell i Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och ligger på västkusten. Denna stad kallas både för Sveriges framsida så väl som lilla London. I Göteborg finns det en hel del att göra, så väl som att det finns en mängd olika hotell att välja mellan. Kanske du tänker dig att ha ett par dagars semester här, besöka Liseberg eller se någon av stadens alla andra sevärdheter.

Det finns som sagt en hel del olika boendealternativ att välja på i Göteborg. Det finns allt från billigare vandrarhem till riktigt exklusiva hotell. Fundera lite på vilket läge du vill ha, utifrån vad det är du vill se eller göra. Är det nära Avenyn som passar, eller föredrar du att bo nära Landvetter och flygplatsen?

Ett bra hotell i denna stad är till exempel Gothia Towers. Det ligger bra placeras mitt emot Liseberg och i samma hus som hotellet finns även Svenska Mässan. Föredrar du att bo närmare centrum så finner du långt upp på Avenyn hotellet Elite Park Avenue, i närheten av statyn Poseidon.

Det du som sagt ska tänka på är vad du vill se och göra och boka ett hotell utifrån det. Det kan vara skönt att ha nära till just den aktivitet eller den sevärdhet du har planerat att se.

Om du har bestämt dig för att boka hotell i Göteborg, så kan du dels göra det via hotellet direkt. Antingen via deras hemsida, eller genom att ringa eller maila dem. Det finns även en mängd olika bokningssajter på nätet att använda sig av. 

Välj bland fler än 120 hotell i Göteborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra topp 5 hotell i Göteborg

  • Gothia Towers Hotel
  • First Hotel G
  • Hotel Opera
  • Radisson Blu Riverside Hotel
  • Clarion Hotel Post

Sevärdheter och upplevelser

I Göteborg finns det en mängd olika sevärdheter och upplevelser. En av de allra mest kända är Liseberg. Det är en nöjespark som funnits ända sedan 1923. Liseberg har öppet främst under sommaren, men de slår även upp portarna till både halloween och jul! Här kan du åka karuseller, promenera runt, spela på hjul, köra femkamp, äta och dricka gott och ha en heldag!

Sommartid i Göteborg så är skärgården ett måste. Denna skärgård har många öar och det går att åka till många av dem via färjan. Norra skärgården går dessutom att besöka med bil.

En annan sak många gärna gör när de besöker Göteborg är att åka med Paddan. Det är en sightseeingtur längs med Göteborgs kanaler.

En annan sak i stan som är trevlig att besöka för de allra flesta är Universeum. Det är ett stort vetenskapscenter. Det finns sju våningar att upptäcka, och du kan vandra runt i regnskogsmiljö, kolla olika havsdjur i stora akvarium, göra experiment, lära dig mer om rymden och mycket mer. Det finns även flera olika utställningar att se.

Göteborg har även en mängd olika museer att besöka om du är intresserad av detta. Bland annat finns Göteborgs Stadsmuseum, Naturhistoriska museet, Sjöfartsmuseet, Konstmuseet, Göteborgs Maritima museum, Volvo museum, samt flera till!

Var ska jag bo?

Göteborg har flera olika stadsdelar, så väl som en skärgård. Det kan vara svårt att veta inom vilket område du ska bo. Det finns idag 21 stadsdelar att välja mellan i Göteborg. Så du har bra mycket mer än bara innerstan och Avenyn att välja mellan. Dock är det väl inte så att det finns hotell i alla dessa stadsdelar, men det är bra att ha koll på dem ändå, om du vill besöka dem.

Göteborgs stadsdelar är Askim, Backa, Bergsjön, Biskopsgården, Centrum, Frölunda, Gunnared, Härlanda, Högsbo, Kortedala, Kärra-Rödbo, Linnéstaden, Lundby, Lärjedalen, Majorna, Styrsö, Torslanda, Tuve-Säve, Tynnered, Älvsborg och Örgryte.

Läs också: Lyxiga hotell i Göteborg

 

Ta sig till och runt i Göteborg

Ta sig till Göteborg går att göra på en mängd olika sätt. Du kan välja att ta bilen, eller åka buss eller tåg hit från de allra flesta städer. Föredrar du att flyga så finns det en flygplats, cirka 2 mil från stan. Denna heter Landvetter. Från flygplatsen går det flygbussar in till centralstationen.

När du väl befinner dig i Göteborg och vill ta dig runt, så finns det flera olika alternativ. Mycket finns att nå till fots så klart, och det går även att ha med egen bil, alternativ hyra en.  Sedan kan du ju alltid ta en taxi! Göteborg har även en utbredd spårvagnstrafik, som kan ta dig runt hela Göteborg i princip.

Det finns även bussar att välja som färdsätt.  Det går att köpa månadskort, dygnskort, tredygnskort, turistkort så väl som enkelbiljetter eller sms biljetter för dina resor med buss och spårvagn. Du hittar även cyklar, som går att hyra och ställa från sig på lite olika platser i Göteborg. Ska du ut till skärgården så finns det färjor att ta och dessa går under samma typer av biljetter som bussarna och spårvagnarna gör.

Mat och dryck

Göteborg har ett stort utbud när det kommer till mat och dryck. Då det är en västkuststad, så finns det gott om fisk och skaldjur, men självklart finns det alternativ med kött, hamburgare, vegetariskt och mycket mer.

En restaurang och pub, där ni kan äta och dricka gott är 2122. Här finns en hel uppsjö med goda hamburgare och inredningen så väl som musiken går i rockens tecken.

Haga är en stadsdel i Göteborg, som erbjuder många ställen att fika på. Här finns även en vegetarisk restaurang vid namn Solrosen. De serverar både lunch och middag.

Vill ni äta på en restaurang som finns med i Guide Michelin, så ska ni testa 28+. Denna ligger i en källarlokal och de har en riktigt fin vinbar som möter en i entrén. Här kan ni ta ett gott glas vin ihop+ med ett fat ostron, eller sätta er i restaurangen och uppleva mat i riktigt hög klass.

Vill ni äta asiatiskt så finns det även här en del att välja mellan. Bland annat Yammy Kitchen, en koreansk restaurang, eller Moon Thai Kitchen som har thaimat. På Beijing8 hittar du dumplings.

Vill ni bara ut och dricka något gott, så finns det gott om pubar och vinbarer. En av dessa är Barrique, de serverar vin, glasvis, samt att de även har smårätter, ostar, samt mat för er som är lite hungrigare än så.

Det finns även ett gäng med ölpubar i Göteborg och flera av dem serverar lokalt öl. Göteborg har nämligen flera olika mikrobryggerier. Bland dessa ölpubar så rekommenderar vi Brewer Beer Bar, Haket Pub och Ölhallen 7:an, som för övrigt är Göteborgs äldsta ölhall.

Göteborg är som sagt synonymt med fisk och skaldjur, så självklart måste vi även nämna Sjömagasinet. De finns med i Guide Michelin, och här är det även en fantastisk utsikt över hamnen.

Göteborgs historia

I Göteborg så har det bott människor i flera tusen år. Man har hittat rester av bosättningar från stenåldern till exempel. Det finns även en mängd hällristningslokaler och bronsåldersrösen, samt andra fornlämningar runt hela Göteborg.

Göteborg grundades år 1621 av Gustaf II Adolf, men det hade redan tidigare funnits en stad vid Göta älvs mynning. Redan på slutet av 1400-talet så anlade man det som man kallade för Nya Lödöse. Denna stad låg, där Gamlestaden ligger i dag.

Karl IX, som idag finns på sin häst, Kopparmärra, vid Kungsportsplatsen i Göteborg som staty, var dem som tog beslut att 1607 anlägga staden Göteborg. Den låg vid nuvarande Färjestaden på Hisingen. 1611 kom dock denna stad att förstöras av danskarna, som brände ner den. 1619 beslutade Gustaf II Adolf att ”Här ska staden ligga” och pekade på marken i dagens Göteborg. 

Dagens Göteborg byggdes upp av holländare under 1600-talet. Detta gjorde eftersom man ansåg att de var de som var bäst på att bygga på sankmark. Detta är anledningen till att Göteborg har en mängd kanaler och träd som klippts på holländskt sätt. Den ursprungliga staden blev byggd innanför stadsvallen, som var sicksackformad och kom att känneteckna Göteborg.

Under 1700-talet kom Göteborg att bli en riktigt storstad, med 10 000 invånare, som var mycket för att vara på denna tid. Hamnen fick en stor betydelse och växte rejält tack vare Ostindiska kompaniet. Göteborg blev en handels- och sjöfartsstad.

I slutet av 1700-talet härjade flera bränder i Göteborg och trähus som byggts upp vid hamnen försvann. Det ledde till ny byggnadsordning 1803, att bara stenhus fick byggas inom vallgraven. Det var under denna tid som bland annat Vasastaden, Lorensberg och Avenyn kom till. Under 1800-talet växte även industrierna samt handelshusen.

Under 1900-talet kom Göteborg att växa ännu mer och flera stadsdelar tillkom. Hisingen blev en naturlig del av Göteborg och två broar över älven byggdes, Göta Älvbron och Älvsborgsbron. Infrastrukturen utvecklades även den och den hästdrivna spårvagnen blev nu elektrisk. Under 1900-talet var det även en mängd landmärken som kom till, så som Röhsska museet, Lorensbergsteatern, Botaniska trädgården, sam t så klart Liseberg!