Boka hotell i Halmstad

Välja hotell i Halmstad

Halmstad är belägen i södra Sverige och är känt som ett golfparadis, en stad för naturälskare och så klart Gyllene Tiders hemstad. I denna stad finns det något för alla, oavsett om du är här på semester eller på en affärsresa. När det kommer till att välja hotell i Halmstad så har du en hel del att välja på. Bland annat finns det flera moderna hotellkedjor som har hotell i denna stad men det finns även andra alternativ.

Bland de hotell du kan välja på här har du till exempel Hotell Amadeus, Good Morning Halmstad, First Hotel Mårtenson, Scandic Hallandia och Clarion Collection Hotell Norre Park. Det finns även vandrarhem att välja samt att du även kan välja att bo på en camping, i stuga eller med husvagn eller tält.

Det finns en massa bra alternativ till boende i denna stad och det är inte fel att välja ett som ligger nära det du har tänkt att se eller göra. Du kan bo mitt centrala Halmstad eller en bit utanför, ta det som passar dig bäst.

Välj bland mer än 30 hotell i Halmstad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra topp 5 hotell i Halmstad

  • Best Western Plus Grand Hotel
  • Ringenäs Hotell & Konferens
  • Stakaberg Konferens & Gårdshotell
  • Nordic Camping Hagön
  • First Hotel Mårtenson

Var ska jag bo?

Var i Halmstad du ska välja att bo, beror helt och hållet på vad det är du har tänkt att du ska göra. Är det vissa sevärdheter som lockar eller är det hotellets standard som avgör? Det finns flera hotell nära golfbanan, så väl som att du hittar flera av de stora hotellkedjorna runt Stora Torg och stadens shoppingområde.

Om du tar dig ett par hundra meter norröver, så har du flera boenden runt Norre Katts Park, med vacker natur bara runt hörnet.

Ta sig till och runt i Halmstad

Funderar du på hur du ska ta dig till Halmstad? Det går att göra på en mängd olika sätt. Du kan dels välja att ta flyget, då till Halmstad City Airport. Denna flygplats ligger 3,5 km från centrum och från flygplatsen kan du sedan ta dig in till staden med buss eller taxi. Du kan även välja att ta egen bil till Halmstad. Det går att åka via E6, Hallands kustväg, väg 15, väg 25 och väg 26. Du kan så klart även välja att ta bussen, från 150 olika orter i Sverige om du väljer Swebus. Det går även andra bussar till Halmstad samt att du så klart även kan välja att ta tåget.

När du befinner dig i Halmstad så kan du ta dig fram på en mängd olika sätt. Allt beror på vart du ska. Det går att ta din egen bil, för att se dig omkring, så väl som att det går bussar och du kan också välja taxi. Det finns många vandringsleder om du föredrar att promenera runt, samt att det inte heller är fel att ta sig fram med cykel. Kattegattleden går tillexempel utmed hela Hallands kust. Inne i centrum är även det mesta nära så där passar det allra bäst med att gå eller cykla.

Sevärdheter och upplevelser

Är du i Halmstad och vill se och uppleva en massa saker så har du alla möjligheter till detta. I denna stad finns det mycket att se och göra nämligen. Är det så att du gillar shopping och att se på folk, så är detta även staden för dig.

Halmstad har något för alla och i denna stad kan du ta en konstrunda till fots som ett exempel. Det finns en mängd konst i alla dess former. Konsten finns dels utomhus, men även på gallerier och i museer. Dessutom finns det här en mängd ateljéer där konstnärer skapar med keramik, trä, glas och textil.

Är det naturen som lockar eller kanske ett litet äventyr? Det går också utmärkt att göra i denna stad. Det finns en mängd vackra promenadvägar att vandra på, som Galgberget och Prins Bertils stig, som leder från Halmstads slott, via havet ut till Tylösand och sedan vidare till Möllegårds naturreservat. På Galgberget finns det dessutom ett museum, Friluftsmuseet Hallandsgården, samt ett utsiktstorn.

På tal om museer, så finns det flera till i denna stad att besöka om du vill. Många av dem ligger utanför stadsporten. Där finns även flera hembygdsgårdar och väderkvarnar att besöka. Du kan också ta en tur på Hallands kustväg och ta avstickare till flera besöksmål längs vägen.

Är du i Halmstad sommartid, så missa inte att ta ett besök på Tylösand. Där finns det chans till salta bad och njuta av solen. Är det så att det inte är badväder, så har staden en massa annat ett erbjuda. Du har allt från teatrar, arenor, travbana och annat att besöka. Missa inte heller att promenera på stadens gågator där det finns mycket att se längs med vägen. Kolla in S:t Nikolai kyrka eller Halmstads slott. Slottet uppfördes 1610 av den danske kungen Christian IV.  Idag är det residens för landshövdingen, men borggården är öppen för besökare.

Har du med dig barnen så kan ni hitta på en massa kul. Ta ett besök på Halmstads Äventyrsland eller varför inte Busfabriken. Det finns även chans till att åka Go-kart och det är lika roligt för barn som vuxna.

Mat och dryck

Mat och dryck är ett måste oavsett vilken stad du befinner dig i. Äta är något man bör göra och i Halmstad finns det gott om smaker från hela världen. Du hittar restauranger, caféer, barer, nattklubbar och mycket mer här att besöka.

Du som är hungrig och vill hitta riktigt god mat kan få en gastronomisk upplevelse oavsett om du besöker en gourmetrestaurang eller en lunchkrog. Välj mellan asiatiskt, svensk husman, italienskt, engelsk pubmat och mycket mer. Sommartid så är det många av restaurangerna som flyttar ut på gatorna och torgen. Du som vill njuta av en kall öl med gott tilltugg kan bege dig till Tylösand, Lilla Torg eller längs med Nissan.

Bland restauranger att besöka och äta gott på har du bland annat Bettans Bar, Bistro Cyrano, Brasserie Torntorget, Gårdsrestaurangen Wapnö, Hummër Grill & Bar, Lotus restaurang, Peony Garden, Pinchos och många fler.

Är du på jakt efter lokal mat, så finns det en massa spännande smaker att upptäcka. Det finns en massa bra råvaror, lokalt från trakten, som serveras på flera olika ställen i Halmstad. Du kan njuta av charkdelikatesser, rökt lax, lokalproducerat öl och annat gott.

Är du mer sugen på att bara ta en fika, så finns det flera bra caféer och fikaställen att välja mellan. Bland annat har du Ebbas Café och Catering, Glassbiten glasscafé, Café Nosh, Heagårds Skafferi, Konditori Regnbågen och många fler därtill.

Är du sugen på en god drink, en kall öl, ett glas vin eller att känna på Halmstads kvällspuls? Det finns gott om olika alternativ att välja mellan. Bland annat har du The Bull’s Pub, Harrys, Fox & Anchor och the Dubliner, som alla är pubar. Nattklubbar finns i form av Boom Boom Room, Mårtenssons Nattklubb, Bellmans och Morfars Klubb & Lounge. Vill du bara ha ett ställe som är skönt att hänga på har du bland annat Tillsammans, Söderfamiljen, Roots, Ölfiket och Zigges Garage.

Halmstads historia

Halmstad, ligger i södra Halland och är Sveriges 19:e största tätort. Det är även en hamnstad samt en stad där den offentliga sektorn är den största sysselsättningen. Det innebär att många jobbar på garnisonen, högskolan och sjukhuset. Staden ligger vackert på båda sidorna om Nissan. Dess stadskärna har till stor del kvar den karaktär som den haft sedan början av 1900-talet. Bebyggelsen består av tegelhus och korsvirkeshus och de äldsta är från 1600-talet.

Från början låg Halmstad där nu Övraby kyrkoruin är placerad och fynd visar att det bebyggdes under 1000- och 1100-talet. Namnet Halmstad nämns första gången i Valdemar Sejrs jordebok från 1231 som Halmstæde, då som beteckning på ett härad och en kungsgård. Det äldsta privilegiebrev är från 1307 och hade utfärdats av hertig Kristoffer, kung Erik Menveds bror och senare Kristofer II av Danmark. Under 1320-talet kom denna stad att flyttas dit där det ligger nu, närmare kusten. Halmstad var danskt fram till 1645 och innan det blev svenskt, så byggdes viktiga befästningar, Halmstad slott samt en mur runt staden, men det var även en stor brand som bröt ut, under 1619, som förstörde mycket av staden.

Vid freden i Brömsebro 1645 kom Halmstad tillsammans med övriga Halland att bli svenskt och det under 30 år. När freden vid Roskilde var, 1658 så var Halland definitivt svenskt.

Under 1700-talet hände inte så mycket i denna stad, mer än att man rev de flesta befästningarna. Under 1800-talet skedde en stor tillväxt av Halmstad. Staden var en av Sveriges snabbaste växande städer och mycket tack vare industrialiseringen. Halmstads hamn byggdes om och det blev förbättringar för stadens kommunikationer. I början av 1900-talet fick staden fasta militära förband.