Boka hotell i Karlskoga

Välja hotell i Karlskoga

Karlskoga i Värmland är en mycket trevlig stad att besöka. Här ligger naturen runt hörnet och det var även här som Alfred Nobel skrev sitt testamente som gällde Nobelpriserna. Om du är ute efter att välja hotell i Karlskoga så har du många olika boendealternativ att välja mellan. Det finns något för alla smaker och alla sorters plånböcker. Du kan bo på lyxig herrgård, övernatta mitt i naturen eller bo nära motorsportsbanan.

Bland de hotell som finns i denna stad har du till exempel Hotell Alfred Nobel, Hotell Grönfeltsgården, Karlskoga Hotell & Konferens, Hotell Zlafen bed and breakfast och många fler. Det finns även tillgång till vandrarhem så väl som att det finns flera bra campingar. Välj det hotell eller det boende som passar det du har tänkt att göra. Är det sevärdheter du ska se, så boka ett hotell nära dessa, medan om det är konferens eller arbetsresa så kan du välja ett hotell anpassat för just detta.

lj bland mer än 5 hotell i Karlskoga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra topp 5 hotell i Karlskoga

  • Hotell Alfred Nobel
  • Karlskoga Hotell & Konferens
  • Hotell Grönfeltsgården
  • Hotell Zlafen Bed & Breakfast
  • Bofors Hotel

Var ska jag bo?

Många hotell är placerade mitt i centrala Karlskoga, men det finns även flera olika stadsdelar i denna stad. Det finns även närliggande orter att stanna över i om du föredrar det. Om det är camping som är din grej, så ligger även flera av dem utanför staden, med närhet till naturen. Det är bra att boka ett hotell eller ett boende utifrån vad det är du ska göra. Det finns flera hotell som ligger nära olika sevärdheter.

Ta sig till och runt i Karlskoga

Karlskoga och Degerfors har under en timmes restid till två flygplatser. Från Karlstad Airport går linjeflyg till Stockholm-Arlanda och Köpenhamn upp till fyra gånger per dag. Från Örebro Airport går det flera reguljärflyg till Malmö. Från flygplatserna sedan kan du ta dig med bil, taxi eller buss. Om du hellre åker på annat sätt, så kan du så klart ta bilen hela vägen. Du kan köra E 18 som leder rakt in till centrala Karlskoga. Om du vill åka buss, så finns det flera linjer som tar dig hela vägen. Det går även bra att åka tåg, bland annat via Värmlandsbanan. Det går även bra att åka egen båt till Karlskoga.

När du väl är i Karlskoga går det bra att ta sig fram med egen bil eller med taxi. Det går även flera busslinjer, så som Länstrafiken Mälardalen med blå bussar på fyra olika linjer och Värmlandstrafik med gula bussar. Du kan även ta dig fram via cykel eller genom att promenera.

Sevärdheter och upplevelser

Stockholm är en av de städer som har många olika typer av sevärdheter och upplevelser att erbjuda. Bland annat finns det en mängd olika museer att besöka, så som Abbamuseet, Fotografiska, Nobelmuseet, Nordiska museet med flera till.

Skansen är en annan sevärdhet, som är som ett museum och djurpark i ett. Stockholm har även många vackra byggnader, som Stockholms slott, Stockholms stadshus och Drottningholms slott. Vill ni uppleva lite fart och fläkt och kullerbyttor i magen, så är ett besök på nöjesfältet Gröna Lund ett måste.

Gamla Stan är en stadsdel i Stockholm men även en slags sevärdhet i sig. Det blir som ett levande museum. Det finns en hel del av attraktioner, sevärdheter, restauranger, caféer, barer och shopping här.

Hela stadsdelen har en unik karaktär tack vare sina små hus i gula nyanser och smala vindlande kullerstensgränder. Här finns det även vackra kyrkor så väl som museer och du hittar bland annat Storkyrkan, Nobelmuseet och så klart Kungliga Slottet här.

Det är ett smart drag att köpa ett MyStockholmPass om du ska vara i Stockholm ett par dagar. Detta pass ger dig bland annat tillgång till sightseeing, museer, stadsvandringar och mycket annat. Passet gör att det blir fritt inträde till många av dem.

För er som vill göra något kul tillsammans så finns bland annat O’Learys Event Center. Här går det att bowla, spela äventyrsgolf så väl som att äta gott och se på sport på stora bildskärmar. Ni kan även besöka aktivitetspalatset Ballbreaker med discobowling, simulatorer, och mycket mer.

I Stockholm finns det även möjligheter till att utföra lite sportigare aktiviteter och upplevelser som klättring, gokart, disc-golf, bowling och mycket mer!

Det finns även en mängd olika guidade turer att ta i Stockholm, som låter er se så mycket som möjligt. En del av dem med särskilda teman.

Mat och dryck

Det är aldrig fel att njuta av en god bit mat, eller en svalkande dryck. I Karlskoga finns det många olika alternativ när det kommer till att äta eller dricka gott. Karlskoga är den stad som har flest pizzor och det är faktiskt även hemstaden för kebabpizzan. Men det finns inte bara denna typ av mat, utan det finns gott om olika restauranger i denna stad.

Bland de restauranger du kan välja mellan finns bland annat Restaurang Borgen, Restaurang Bofors Hotel, Restaurang Stallet, Strandkanten, Lakelodge Restaurang, Indian Curry Restaurang samt många fler. Det finns mat från alla delar av världen, samt även mat lagad på lokala råvaror.

Det finns även gott om caféer här i denna stad, om det är så att du är sugen på en kopp kaffe med en god kaka till. Bland annat så har du Café Kaffebönan, Café Alfred Nobel, Kafé Kulan, Gamla Pumphuset, Café Boda Borg samt många fler därtill.

Är det goda drycker och lite nöjesliv som lockar så har du flera bra alternativ. Bland annat Gastro Bar & Kök, The Red Brick Pub & Dining, Twins Pub & Restaurang och Woody’s Pub.

Karlskogas historia

Karlskoga fick sitt namn 1589 och det av Kung Karl IX som såg denna plats som sina egna skogar. Innan det så kallades detta område för Bodaskogen och det område som låg vid sjön Möckeln kallade Möckelns bodar eller Myklesboda. Staden är placerad i Värmland och har varit välkänt för sitt järnbruk, Bofors och det tillverkades bland annat kanoner här.

Dock har Karlskoga än äldre historia, man har bland annat hittat fornfynd som visar att det funnits människor här redan under stenåldern. Det var dock först 1268 som orten kom att nämnas i skrift. Karlskoga har en historia som är förknippad med bergshantering. Det var hertig Karl, senare Kung Karl IX, som grundade Karlskoga och han såg att det fanns förutsättningar för tillverkning av järn. I mitten av 1600-talet kom bergsbruket att ta fart och man uppförde runt 10 hyttor. Det blev en bra extra binäring för jordbrukarna i området. Under 1800-talet kom dock det att avta, då det blev en krisperiod och det var bara de stora bruken som överlevde. Bland annat Bofors och Valåsen. Bofors blev 1893 köpt av Alfred Nobel och tillverkning av kanoner påbörjades.

I slutet av 1800-talet var Karlskoga kyrkby en ganska tätbefolkad socken och vid 1900-talets början kom flera av ortens stora industrier att ha tagit sin form. Man anlade ett nytt skjutfält samt att järnvägen var nu ett viktigt transportmedel. Man byggde även ut den samt att handeln kom igång ordentligt. Man byggde nytt och bland annat kom Rosendal, Kanalbostäderna och Skogen till. Dessa bostäder bestod oftast av två rum och kök. Samhället började nu att växa. Nyårsafton 1939 kom det nya Stadshuset att tas i bruk samt att 1940 blev Karlskoga en stad. Man byggde nu skolor, sjukvårdsinrättningar, varmbadhus, Folkets hus, varuhus och mycket mer. Under 1960-talet tillkom det en massa nya bostadsområden eftersom att Bofors behövde mer folk.

I slutet på 1960-talet hade man funderingar på att bygga om centrum. Man utlyste en arkitekttävling och flera priser delades ut. Man valde att Ekmansbacken skulle rivas och ersättas av ett stort köpcenter. Köpcentret som döptes till K-center stod färdigt 1974 och inrymde bland annat EPA och Domus. Torget blev parkeringar men sedan byggdes det om till att bli ett nytt torg, med en skulptur, ”Glädje”, som gjorts av konstnären Rickard Brixel. 1998 får torget sitt nya officiella namn, ”Alfred Nobels Torg”.

1986 firades Karlskogas 400-årsjubileum. Firandets höjdpunkt var ett stort evenemang 1 juni vid Nobelstadion med bland andra kungaparet som gäster.

Kring 1970 bodde 40 000 människor i hela Karlskoga kommun och då hade Bofors drygt 10 000 anställda. Det har blivit minskningar sedan dess och idag är det runt 2 000 personer anställda samt att över hela kommunen har befolkningen minskat med 10 000 personer.