Välja hotell i Karlskrona
Karlskrona är en härlig stad, i Blekinge. Om du ska välja hotell här, så finns det en hel del att välja på. Fundera på vad det är du vill se och göra i denna stad, för att hitta det hotell som passar dina behov. Är det så att du har planerat att se en mängd sevärdheter så är ett hotell nära dessa bra att välja. Om du vill uppleva vissa saker, så välj ett hotell utifrån det. I Karlskrona finna det hotell för alla smaker och plånböcker. Flera av de stora hotellkedjorna finna här, så som Clarion, Scandic, First Statt med flera andra.
Om du vill mot mitt i centrum med ett bra läge, så har du First Hotel JA, Hotell Siesta, Hotell Conrad, Hotell Aston, samt både First Hotel Stat och Scandic Karlskrona.
Längre ut, från centrum har du andra bra boenden, så som Hotell Angöringen, Lyckå Hotell och vandrarhem, samt Gullberna Park Logi.
Då det finns en mängd olika saker att se och göra i denna stad, så är det som sagt en bra idé att boka ditt hotell utifrån vad det är du har tänkt att göra och se!
Välj bland mer än 20 hotell i Karlskrona
Våra topp 5 hotell i Karlskrona
- Hotell Conrad
- Hotell Siesta
- First Hotel JA
- Scandic Karlskrona
- Clarion Collection Hotel Carlscrona
Var ska jag bo?
Centrala delarna av staden, som heter Skärgårdsstaden ligger på Trossö och några omkringliggande holmar såsom Saltö, Dragsö, Björkholmen, Ekholmen, Pantarholmen och Stumholmen med flera. Till tätorten hör även Värmö och de öar som ligger intill den ön.
Karlskrona har många olika stadsdelar, varav en del har hotell, andra inte. Välj den stadsdel, eller den centrala delen av Karlskrona för att hitta ett bra hotell som passar dina behov.
Ta sig till och runt i Karlskrona
För att ta sig till Karlskrona och sedan runt i staden så finns det flera alternativ. Närmaste flygplats ligger i Ronneby, väster om Karlskrona. Det tar cirka 30 minuter från flygplatsen till Karlskrona. Du kan åka flygbussen, eller egen bil, eller taxi.
Det går även bra att åka tåg till denna stad. Från Malmö tar det 2,5 timmar, från Stockholm 5 timmar och från Göteborg 4,5 timmar. I Karlskrona finns även en färjelinje, till och från Polen.
Sedan finns det skärgårdstrafiken, med personfärjor och bilfärjor. Det finns även bussar, båda lokaltrafik och regionaltrafik. I Karlskrona kan du även hyra en bil från flera olika firmor.
I själva Karlskrona kan du ta dig fram via bil, taxi, eller buss. Du kan även promenera eller cykla. Har du ingen egen cykel, så går det bra att hyra en, då det finns flera firmor som hyr ut! Under sommaren går det även två små tåg.
Det är Centrumtåget och Dragsötåget. Dragsötåget går enligt tidtabell runt stan samt mellan campingen på Dragsö och centrum.
Centrumtåget går två gånger i timmen sommartid från klockan 11:00. Hållplatser är Klaipedaplatsen, Marinmuseum, Scandic Hotell samt Borgmästaregatan.
Sevärdheter och upplevelser
Stockholm är en av de städer som har många olika typer av sevärdheter och upplevelser att erbjuda. Bland annat finns det en mängd olika museer att besöka, så som Abbamuseet, Fotografiska, Nobelmuseet, Nordiska museet med flera till.
Skansen är en annan sevärdhet, som är som ett museum och djurpark i ett. Stockholm har även många vackra byggnader, som Stockholms slott, Stockholms stadshus och Drottningholms slott. Vill ni uppleva lite fart och fläkt och kullerbyttor i magen, så är ett besök på nöjesfältet Gröna Lund ett måste.
Gamla Stan är en stadsdel i Stockholm men även en slags sevärdhet i sig. Det blir som ett levande museum. Det finns en hel del av attraktioner, sevärdheter, restauranger, caféer, barer och shopping här.
Hela stadsdelen har en unik karaktär tack vare sina små hus i gula nyanser och smala vindlande kullerstensgränder. Här finns det även vackra kyrkor så väl som museer och du hittar bland annat Storkyrkan, Nobelmuseet och så klart Kungliga Slottet här.
Det är ett smart drag att köpa ett MyStockholmPass om du ska vara i Stockholm ett par dagar. Detta pass ger dig bland annat tillgång till sightseeing, museer, stadsvandringar och mycket annat. Passet gör att det blir fritt inträde till många av dem.
För er som vill göra något kul tillsammans så finns bland annat O’Learys Event Center. Här går det att bowla, spela äventyrsgolf så väl som att äta gott och se på sport på stora bildskärmar. Ni kan även besöka aktivitetspalatset Ballbreaker med discobowling, simulatorer, och mycket mer.
I Stockholm finns det även möjligheter till att utföra lite sportigare aktiviteter och upplevelser som klättring, gokart, disc-golf, bowling och mycket mer!
Det finns även en mängd olika guidade turer att ta i Stockholm, som låter er se så mycket som möjligt. En del av dem med särskilda teman.
Mat och dryck
En gång i tiden var Karlskrona krogtätast i landet. Här finns det idag ett bra utbud med restauranger, caféer, krogar, pubar, barer och även gårdsbutiker och rökerier! Det finns även en märkning, som flera av restaurangerna och caféerna stoltserar med och det är Karlskronakrogar. Det är en samling av just restauranger och caféer i Karlskrona city som tillsammans erbjuder evenemang, krogrundor och after works.
När det kommer till restauranger i denna stad, så har du många att välja mellan. Du hittar allt från pizza, grillat, hemlagad mat, italienskt, steakhouse, asiatiskt, med mera. Du hittar rena lunchrestauranger så väl som lite finare ställen att äta en god middag på.
Bland de restauranger du kan välja på har du bland annat Kristianopels Gästgiveri, som erbjuder hemlagad mat i en 1700-tals miljö. På Hamnkrogen i Kristianopel, kan du sommartid njuta av god mat och en vacker utsikt.
Centralt i Karlskrona har du Michel’s mat & sånt, så väl som Nivå Bar & Stekhus. Den sistnämnda ligger i en av Sveriges äldsta restauranglokaler. I Karlskrona finns även Pinchos som du beställer maten via en app och får serverad.
Karlskrona har en djupt rotad fikakultur, så du hittar smultronställen både i och utanför staden. Det finns caféer lite varstans, både på mysiga bakgårdar, ute på den slingrande landsvägen, på öarna i skärgården och mitt i staden. Ett café som är väl värt ett besök är Systrarna Lindqvists Café, som ligger nära Stortorget. Det är ett familjärt café med gammaldags inredning och det känns som att sitta hemma hos någons mormor och fika!
Karlskrona har även flera gårdsbutiker och det är inte fel att åka runt dessa och uppleva en mängd olika smaker.
Det går ju inte an att inte säga något om glassen! I Karlskrona finns det världsberömda och prisbelönade glassar som är unika och egentillverkade. Så missa inte att besöka en av alla glassbarer som finns i stan!
Karlskronas historia
Ön Trossö, som är grunden för Karlskrona, ägdes först under 1500-talet av en bonde som hette Offe Månsson. Då var det inte en riktigt stad. I närheten, speciellt på fastlandet, höll många danskar till, eftersom Blekinge då ännu inte var svenskt, utan låg som ett gränsland mellan Sverige och Danmark. Under 1600-talet kom skattebonden Vitus Andersson att äga Trossö, men fick avstå den till staten. Ett par kilometer bort, låg Lyckå, och ytterligare ett par mil till låg Kristianopel, som danskarna började bygga innan Blekinge blev svenskt. 1658, efter freden i Roskilde, blev dock Blekinge svenskt och det var då Trossö såldes av Vitus till staten. Sverige var då en stormakt och länderna Estland, Lettland och Finland, samt några delar av norra Tyskland, var svenska. Som ett led i att kunna kontrollera de områden man vunnit, så använde man sig av flottan och 1680 grundade Karl XI Karlskrona som huvudbas. Man byggde flera fästningar för att skydda flottbasen. Man byggde även broar för att Trossö skulle ha kontakt med fastlandet. Allt fler människor flyttade till Karlskrona och samhället utvecklades. 1680 fick Karlskrona sina stadsprivilegier. Staden blev Sveriges tredje största under denna tiden.
Under 1700-talet var Karlskrona en viktig handelsstad, för både inrikes- och utrikeshandel. Dock kom utvecklingen att stagnera lite på grund av krig och farsoter. Många dog, då pesten drabbade staden i början av detta århundrande. Mot slutet av 1700-talet kom det nya farsoter som även det krävde flera tusen liv.
Under 1800-talet kom Karlskronavarvet efter i utvecklingen som skedde. Detta eftersom det kom allt fler industriella fartyg från andra länder som slog ut de segelfartyg man använde. I slutet av detta århundrade kom man dock att modernisera sin flotta. Man byggde även järnvägar genom Karlskrona samt att det bildades många industrier.
Under första halvan av 1900-talet kom industrialiseringen igång på allvar och det var många företag som bildades nu i denna stad. De senaste åren är det IT och teknik som kommit att dominera. Sedan 1998 finns Karlskrona med på UNESCO:s Världsarvslista.