Boka hotell i Kista

Välja hotell i Kista

Kista är en stadsdel inom Stockholms kommun. Kista ingår i Rinkeby-Kista stadsdelsområde och gränsar till Akalla, Husby och Rinkeby i samma stadsdelsområde samt Sollentuna och Sundbybergs kommuner. Om du har tänkt att stanna över i denna stadsdel, och välja hotell, så finns det ett par stycken att välja mellan. Det går så klar även bra att bo mitt i Stockholm City om du föredrar det, men ska du göra saker i just Kista, så är det bra att ta ett hotell som finns här.

När det gäller hotell i Kista, så finns det ganska många att välja på. Bland annat finns flera av de stora, kända hotellkedjorna här, som Scandic, som har flera olika alternativ. Andra bra hotell i denna stadsdel är Good Morning Kista, Memory Hotel, som ligger nära gallerian där du kan gå på bio, shoppa och äta. Du har gratis wifi, parkering och relaxavdelning med bastu, StayAt Hotel Apartments Kista, Connect Hotel Kista och Stay Xtra Hotel. Du har även Mr Chip. Hotellet har alla bekvämligheter såsom egen restaurang, gym, wifi, kabel-TV och inte minst gratis parkering.

Det finns hotell nära affärsområdet i Kista, om du är här i jobbet, eller så kan du välja ett hotell nära det stora köpcentret om du är här för att shoppa! I Kista finns det dels hotell med fem stjärnor, men även vandrarhem.

 

 lj bland mer än 10 hotell i Kista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra topp 5 hotell i Kista

  • Scandic Victoria Tower
  • Connect Hotel Kista
  • StayAt Hotel Apartments Kista
  • Memory Hotel
  • Scandic Kista

Var ska jag bo?

Kista är en egen stadsdel i Stockholm, så har du valt att stanna över just här, så är det inom detta område du bör leta efter hotell. Du har så klart även övriga Stockholms hotellutbud att välja mellan, och då ta tunnelbanan till Kista.

Men är det så att du har saker att göra eller saker du vill se i just Kista, så är det ett av alla de hotell som finns i denna stadsdel du ska välja.

Ta sig till och runt i Kista

Du kan åka flyg till Kista via Bromma flygplats. Bromma ligger runt 9 km från Kista och du kan åka flygbussen. Det går också att åka via Arlanda flygplats till Kista. Du kan även åka tåg, buss och bil till Kista.

Det går att åka kommunalt med Stockholms lokaltrafiks bussar samt ta dig fram med hjälp av tunnelbanan. Det går så klart även att ta sig fram genom att cykla eller gå.

Kista är så pass litet så det är nog det enklaste sättet att ta sig runt denna stadsdel. Dock går det även bra att åka egen bil, eller att ta en taxi.

Sevärdheter och upplevelser

Kista är sedan åttiotalet känt som Sveriges ledande IT-centrum och här hittar man både nationella huvudkontor samt internationella Sverigekontor för ledande företag inom IT-branschen. Kista har ofta kallats Sveriges Silicon Valley men det finns andra saker med.

I Kista finns det en hel del att se och göra! En sak, som många åker till Kista för, är Kista Galleria. Det är en av Stockholms största gallerior. Här hittar du mängder av olika butiker, samt att det även finns restauranger, caféer och en stor biograf. Det finns även ett eget garage där du kan parkera om du kommer med egen bil.

Kista har även Kistamässan som öppnades 2011. Några av Kistamässans mest kända mässor är Caravan Stockholm, Comic Con Stockholm, DigiGov, MVTe, Sportfiskemässan, SETT, Tech Days och flera andra till.

i Kista hittar du också två av Sveriges högsta byggnader, Victoria Tower och Kista Science Tower som är överträffade enbart av Turning Torso i Malmö.

Kista Gårds park är även det en sevärdhet i sig. Det finns här byggnader från 1700-talet. En annan sevärdhet är Kistastenen U75 som är en runsten som härstammar från 1000-talet e.Kr. Andra saker i Kista, eller dess närhet är Igelbäckens reservat, Kymlingestenen, Tensta konsthall, Pilparken, Kung Agnes hög, Edsviken och Rinkebyskogen.

Befinner du dig i Kista, så har du även nära till Djursholm, Spånga, Bromma och Sundbyberg. På dessa platser finns det även mycket att se och göra. På Djurgården finns till exempelvis Djursholms slott.  Närmare Bromma har du Marabouparken, Tuletornen, Det nya museet och Bällstaviken.

Ta också en tur till Järvafältet som är ett naturreservat med urskog, sjöar och många bevarade arter.

Du kan så klart även bege dig närmare Stockholm city, som även det har en mängd trevliga sevärdheter och upplevelser och aktiviteter att ägna dig åt.

Mat och dryck

När det kommer till mat och dryck i Kista, så har du en hel del restauranger att välja på. Många av dem ligger i Kista galleria. Ett exempel är Al Dente. Det är en italiensk restaurangmed en genuin inredning och äkta italiensk mat! Ett annat förslag är Forno Romano, som bjuder på en mney med vedugnseldad pizza och en massa olika pastarätter.

I Kista galleria finner du även Jensen’s Bøfhus, den danska restaurangkedjan med gott kött till bra pris. Du kan även äta libanesiskt på Lebanese Food, indiskt på Little India och mongoliskt på Mongolian BBQ House. Gallerian har även flera fast food ställen, som Burger King, Maz och McDonalds. Det finns även grekiskt, tacobar, vietnamesiskt och husmanskost.

Det finns även caféer i gallerian, så du kan fika eller ta en kopp kaffe på Dunkin’Donuts, Café Leaf, Complé Konditori eller Espresso House.

Besöker du Kistamässan, så finns det mat även här. Dels lunchrestaurangen, men även Bistron och lilla caféet.  Lunchrestaurangen hittar du på entrétorget och här kan du äta ett skrovmål! Bistron erbjuder en cafémeny med matiga inslag där de serverar generösa bakverk och enklare maträtter som smörrebröd, sallader, smörgåsar och soppor. På Bistron finns kaffe, drycker och enklare saker att äta till detta.

Det finns även andra restauranger, caféer och pubar i Kista att äta och dricka gott på. Du kan även ta dig till centrala Stockholm, om du vill äta på andra ställen än bara i Kista. Då har du ett ännu större utbud av mat och dryck, samt att du kan gå på nattklubb om du har lust.

Kistas historia

Kista är den yngsta stadsdelen på Järvafältet i norra Stockholm. Denna stadsdel är idag känt som Sveriges IT-centrum och just här finns många företag som håller på med data och elektronik. Det kallas ibland på skoj för Sveriges Silicon Valley.

I Kista ligger tre av Stockholms högsta byggnader och två av dem är Kista Torn samt Victoria Tower, som båda är 120 meter höga.

Kista är den yngsta av stadsdelarna på Järvafältet. Det som är Kista idag, byggdes mellan 1975 och 1980. Bebyggelsen är något annorlunda mot andra stadsdelar i samma område. Här blandas bostäder, affärer och arbetsplatser.

Namnet Kista, kommer från en bondgård, som byggdes kring 1600. Huset som står där i dag byggdes under 1800-talet. Framför Kista gård står det en runsten. Där står namnen på de fyra äldsta invånarna. Barnen Sigvid och Jovurfrid reste stenen över sina föräldrar, Egvid och Holmfrid. Denna sten heter Kistastenen U75.

Under medeltiden fanns det ingen bondgård här, men det man vet är att det har funnits människor i detta område sedan forntiden. Det har nämligen hittats mer än 300 järnåldersgravar.

Den gård som Kista har fått sitt namn efter hette tidigare Norgården och tillhörde byn Ärvinge.  I början av 1700-talet började man kalla gården Kista och det på grund av gemensamma ägarförhållanden med Kista i Sollentuna socken. På 1950-talet fanns det här en en gård med jordbruk och den egendomen finns kvar i den östra delen. På den tiden låg ägorna på avlyst militärmark. Ortnamnet Kista är övertaget från Kista i Sollentuna och sammansatt av de fornsvenska orden kvi = ”kreatursfålla” och sta(d), som betyder plats eller ställe.

Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum. Det är i Kista som det finns en mängd huvudkontor för stora företag, så som Ericsson och Sverigekontor för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Kista har även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet.

År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet.  År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.