Boka hotell nära Landvetter

Välja hotell nära Landvetter

När man talar on Landvetter så kan det innebära två saker. Dels är Landvetter en tätort i Härryda kommun och dels är det Göteborgs flygplats, då benämner man den som Göteborg Landvetter Airport. Denna flygplats ligger även den i Härryda kommun och har tagit namn av tätorten. Om du bara ska passera Göteborg med flyget, men har väntetid, så är det en god idé att boka ett hotell. Sedan kan det så klart även vara så att du har ett par dagar på dig, att även tillbringa i Göteborg om du vill, men det kan kännas smidigast att bo så nära flyget som möjligt. När det kommer till boenden i och kring Landvetter, så finns det tre stycken att välja på.

Ett av hotellen, ligger vid själva flygplatsen och heter Landvetter Airport Hotel. Hotellet ligger bara 200 meter från själva terminalbyggnaden, så detta är ett perfekt boende om du bara ska stanna över natten och hinna med ett flyg tidigt på morgonen.

Ett annat hotell är Flygplatshotellet och så finns det ett hotell som går under namnet Landvetter. Dessa två ligger i närheten av varandra.

Självklart har du alternativet att bo mitt i Göteborg om du vill, eller utanför, i någon av de stadsdelar som tillhör Göteborg. Välj utifrån hur många dagar du ska stanna i Göteborg och om det är saker du vill hinna se och göra.

Välj bland mer än 10 hotell nära Landvetter

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Våra topp 5 hotell nära Landvetter

  • Landvetter Airport Hotel
  • Flygplatshotellet
  • Landvetter BnB
  • STF Wendelsberg Hotel & Hostel
  • Hällsnäs Hotell & Konferens

Var ska jag bo?

Stockholm har som sagt flera olika stadsdelar att välja mellan. Vill du bo mitt i city, eller en bit utanför? Bland stadsdelar att välja mellan finns bland annat Gamla stan, Östermalm, Södermalm, Kungsholmen och Vasastan. En bit utanför finner du Solna, Hammarby Sjöstad, Nacka och Lidingö.

Välj plats utifrån vad du vill få ut av din resa. Ska du se vissa sevärdheter så är det inte fel att välja ett hotell med gångavstånd till dessa. Dock finns det många sätt att ta sig runt staden, som med tunnelbana eller buss. Det kan ändå vara skönt att ha det du vill se, bara ett stenkast bort!

Ta sig till och runt i Landvetter

Om du ska ta dig till Landvetter, så finns det ju så klart flygplan, eftersom det är en flygplats. Men ska du ta dig hit, för att du ska åka från just denna flygplats, så har du ett par alternativ. Kollektivt är ett sätt, och det avgår flygbussar var tjugonde minut från Göteborg. Det planeras för järnväg, så att man framöver även ska kunna åka tåg. Andra sätt att ta sig till Landvetter är med bil, egen eller att du hyr eller genom att åka taxi. Riksväg 27/40 går till flygplatsen från både Göteborg och Borås. För att ta sig från Alingsås kör man via Partille eller Härskogen. Det går att cykla med, via Härryda och Flygplatsvägen. Det finns en cykelväg mellan Landvetter samhälle och Härryda, men det finns ingen på sista biten till själva flygplatsen.

Om du vill ta dig runt inom Göteborg, så har du även här flera alternativ. Egen bil taxi, eller så väljer du buss eller spårvagn. Sedan kan du så klart både promenera och cykla inom staden. Det är om du ska bege dit till andra stadsdelar som det kan vara lite långt. Men då är just kollektivtrafiken ett bra alternativ.

Sevärdheter och upplevelser

Om vi ser till själva Landvetter, så finns det ett begränsat utbud med sevärdheter och upplevelser. Är du intresserad av golf, så är det dock ett ypperligt läge då det finns flera golfbanor i närheten. Bland annat har du Chalmers Golfklubb, som bara ligger ett par km bort. Andra golfbanor finns i Mölndal, Partille och Delsjön.

Landvetter har dock ett bra läge, för att uppleva andra saker i närheten eller i Göteborg. Det finns flera vandringsleder kring här, samt ett naturreservat i Delsjön.

På själva flygplatsen kan du dock få en guidad visning om du är nyfiken på hur det ser ut bakom kulisserna så att säga. Du får då en rundtur i terminalbyggnaden, höra historian om flygplatsen samt få en busstur på plattan. Ett besök i VIP-rummet ingår också.

Sedan har du så klart hela Göteborg, som erbjuder en mängd olika sevärdheter och upplevelser, så har du ett par dagar över, innan du ska ta flyget, så kan du bege dig in mot centrum och upptäcka vad denna stad har att erbjuda.

Det mest kända i Göteborg är troligen Liseberg, som funnits sedan 1923. Detta nöjesfält passar både vuxna och barn! En annan känd sak, som många gärna gör när de är här, det är att ta en sightseeingtur med Paddan.

Missa inte heller Universeum som är ett stort vetenskapscenter. Det finns sju våningar där du kan uppleva regnskogsmiljö, kolla olika havsdjur i stora akvarium, göra experiment, lära dig mer om rymden och mycket mer.

För dig som gillar historia, så finns det flera olika museer att besöka i Göteborg, alla med olika inriktningar. Sedan så finns det så klart en mängd annat denna stad erbjuder. En promenad på Avenyn, en tur till Feskekôrka, eller ett besök i Slottsskogen rekommenderas!

Mat och dryck

När det kommer till mat och dryck, på Landvetter så finns det en hel del alternativ. Sedan har du inte bara mat och dryck på flygplatsen, utan du kan så klart äta i samhället Landvetter, eller åka in till stan och äta ute på någon av de restaurangerna som finns där.

Om du är på jakt efter mat, så kan du äta på Food Market, som har allt från att du kan montera din egen räkmacka till köttbullar. En annan restaurang är Käk-In, som erbjuder dagens lunch, sallader och fika. Du har också MAX, där det går att äta hamburgare med mera. Sedan så finns O’Learys, som har mat och så klart öl. Barmat hittar du på Scrimshaw Bar, med fokus på västkustens läckerheteter.

Är du på språng, så kan du gå till Good to Go, som har sallader, wraps, pannkakor och sallader, som går att köpa med och ta ombord på planet om du vill.

På Landvetter flygplats finns även flera caféer, som Caffé Ritazza, Deli (som även säljer böcker, presenter med mera), Espresso House, Joe & the Juice, samt att det finns en 7-Eleven, med kaffe, godis, varmkorv och smörgåsar.

Om du vill äta ute, en god middag, och har tid över, så går det även att ta dig till stan. Där finns det ett stort utbud av olika restauranger, med mat från alla världen hörn. Det spelar ingen roll om du är sugen på pizza, kinesiskt, indiskt, grekiskt eller rejäl svensk husmanskost.

Bland restauranger i Göteborg finns allt från lyxigare alternativ, som 28+, som är med i Guide Michelin, till enklare serveringar på avenyn!

I Göteborg finns det även gott om pubar, vinbarer, ölpubar, med flera. En del med fokus på dryck, andra som även serverar smårätter och pubmat.

Landvetters historia

Flygplatsen började officiellt att byggas den 6 december 1972 och detta berodde på att man ansåg att den gamla flygplatsen, som låg i Torslanda hade allt för liten kapacitet. För att kunna bygga Landvetter Airport, så torrlades Kroksjön samt att man sprängde bort en massa berg! Namnet Landvetter fick det av orten i närheten, då man trodde att Härryda, som det ligger i, skulle vara allt för svårt att uttala för utländska besökare.

Den tredje oktober 1977 invigdes flygplatsen, efter att det hade byggts terminalbyggnader, kontrolltorn, landningsbanor med mera. Under 1980-talet tillkom det fler byggnader, bland annat ett parkeringshus, samt att inrikeshallen fick en regional flygterminal. 1987 kom Landvetter Airport Hotel. Under början av 200-talet fortsatte man att bygga ut, då man hade flera miljoner resande varje år. Främst de som åkte charter. Inrikes minskade istället. För bara ett par år sedan, runt 2012 byggde man om utrikesterminalen och utökade med tusen kvadratmeter för shopping och restauranger. 2014 slog man samman utrikes och inrikesterminalen till att bli en enda stor terminal.

Man planerar för att fortsätta bygga ut Landvetter för att göra den större samt att det finns planer på att det ska gå tåg ända fram till flygplatsen. Man har även planer på att bygga ett ytterligare hotell, som ska drivas av Scandic.

Det finns planer för ett Airport City projekt, som redan påbörjats och som räknas med att det ska byggas på i 15–20 år. Det innebär att det ska bli en stor yta, med butiker och handel kring flygplatsen.

Göteborg Landvetter Airport är just idag en arbetsplats som sysselsätter kring 3 500 personer fördelat på ett hundratal företag. På själva flygplatsen finns det runt 90 direktlinjer, där 50-talet av dem är reguljära och resten charter. Man räknar med att totalt så passerar närmare miljoner passagerare flygplatsens dörrar varje år.