Boka hotell nära Malmö Arena

Välja hotell nära Malmö Arena

Malmö Arena, ligger i Malmö, så klart. Om du har planer på att gå på ett event, en konsert eller match av något slag, så är det en god idé att välja ett hotell i arenans närhet. I direkt anslutning till Malmö Arena har du till exempel Malmö Arena Hotel som är ett hotell i Best Westerngruppen. Detta hotell har nära 300 rum, i sex olika storlekar, och alla håller en hög standard. Ett annat hotell du hittar i närheten av arenan är annars Quality View Hotel, ett trestjärnigt hotell med över 300 rum och bra standard.

Det går så klart även att bo på andra hotell, som inte ligger i anslutning till arenan. Det går enkelt att ta sig mellan arenan och andra hotell genom buss, bil, cykel och så vidare. Det kan passa att välja ett hotell mer centralt i Malmö, om du tänkt att se annat än bara saker på Malmö Arena. I Malmö finns flera av de stora hotellkedjorna så som Radisson Blu, Scandic och Elite, samt att det finns även andra hotellalternativ att välja mellan! Det gör att du kan hitta ett boende som passar dig och din plånbok!

 lj bland mer än 20 hotell nära Malmö Arena

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Våra topp 5 hotell i  Stockholm

 • Hotel Garden
 • Quality Hotel View
 • Best Western Malmö Arena Hotel
 • The More Hotel Malmö
 • Scandic Triangeln

Var ska jag bo?

Malmö Arena ligger på adressen Hyllie Stationstorg 2. Det är placerat i ett relativt nytt bostads- och affärsområde i Malmö som heter Hyllievång. Så du som ska besöka Malmö Arena, kan stanna i detta område, då det finns hotell att boka inom denna del av Malmö.

Du har givetvis även andra delar av staden att välja på med, om du vill. Många av stadsdelarna är flera hundra år gamla och riktigt charmiga att besöka, eller boka hotell i.

 

Ta sig till och runt i MAlmö Arena

Att först ta sig till Malmö gå bra med egen bil, med buss, tåg, eller med flyget. Flygplatsen i Malmö heter Malmö Airport. Inom Malmö finns det buss, bil, taxi, med mera att välja mellan. För att ta dig till Malmö Arena så kan du dels ta din egen bil och då använda de stora infarterna från Annetorpsvägen i norr, Pildammsvägen i öst, eller Lorensborgsgatan i väst.

Med buss går det också bra att ta sig till arenan. Du kan åka linje 6, 8 eller 33, alla går till Hyllie Stationstorg. Du kan åka regionala bussar, med linje 170, 250, 300 och 346. Cykel är ett utmärkt sätt att ta sig fram. Ta cykeln via Kroksbäck och Kroksbäcksparken.

Följ skyltarna mot Hyllie och Malmö Arena. Då det finns en järnvägsstation i Hyllie så går det även bra att ta tåget. Pågatåg samt Öresundståg går via denna station.

Sevärdheter och upplevelser

Ska du besöka Malmö Arena, så är det säkerligen så att du redan har ett event inplanerat eller en biljett inköpt. Dock är det så att det under hela året sker något på denna arena, så här får du fler alternativ att eventuellt gå på.

Malmö Arena kallas även Hylliearenan och är Malmö Redhawks hemmaarena i ishockey. Det är inte bara denna sport du kan se på arenan, utan de har även konserter av olika slag. Genom tiderna så har flera artister så som Cliff Richard, Lady Gaga, Bob Dylan, Mark Knopfler och Britney Spears och många andra uppträtt, så väl som att det har varit flera delfinaler i Melodifestivalen här.

Om du är intresserad av vad det finns för olika evenemang under 2018, så är här ett axplock:

Februari:

 • Johan Glans World Tour of the World
 • Ishockey
 • Thriller Live
 • Deltävling 3 Melodifestivalen

Mars:

 • Jill Johnson – that’s life
 • Äventyret Aladdin
 • Ebi -The 50 world tour

April:

 • Sven Ingvars

November:

 • Walking with dinosaurs
 • Ledin – Skarpt Läge

För att få en komplett lista besök gärna Malmö Arenas hemsida där du kan se allt som händer under året.

Om du ändå är i Malmö, så ska du inte missa det staden har för övrigt att erbjuda. Bland annat så kan du enkelt åka över till Köpenhamn och Danmark över dagen, via Öresundsbron. Andra saker att se, i Malmö, är Turning Torso, St Petri kyrkan, Lilla Torg, Möllevångstorget med flera andra sevärdheter.

Om du gillar att shoppa, så är Malmö perfekt. Det finns dels flera bra shoppinggator, samt flera shoppingcenter och gallerier.

Malmö har även ett bra utbud när det kommer till museer, kyrkor, fina byggnader och mycket mer. Så utöver events på arenan, så har du en massa andra saker du kan se och göra, under hela året!

Mat och dryck

På Malmö Arena finns 3250 restaurang- och bar platser samt 24 snabbmatsställen och kiosker. Det innebär att här behöver du inte gå hungrig!

Det finns tre restauranger på arenan och dessa är Percy’s restaurang och bar, Restaurang Palissad och Nilssons restaurang och bar.

Percy’s restaurang och bar har en fantastisk panoramautsikt över Malmö Arena. De serverar dagens lunch på buffé under vardagarna samt evenemangsmenyer under utvalda datum.

Restaurang Palissad är flexibel och kan delas in i tre olika delar. Den kan även byta skepnad, för olika behov. Restaurangen serverar evenemangsmenyer under utvalda datum.

Nilssons restaurang och bar serverar bland annat moderna skånska rätter som är tillagade på närproducerade råvaror. Denna restaurang finns i entréplan på Malmö Arena Hotel och serverar lunch- och kvällsmeny samt hotellfrukost.

Malmö Arena har även ett gäng med olika barer. Den största är Diamond Bar, som ligger på entréplan vi sektion A14-A17. Andra barer är Sportbaren, Västra Baren, En Trappa Upp, Tjeck Bar & Ice Bar samt Skybaren Skaj.  Dessa passar perfekt om ni vill ta en drink innan konserten eller om ni vill ladda upp med öl, innan en viktig match!

Malmö Arena har även 24 kiosker som är belägna runt om i arenan. Kioskerna och fast food erbjuder varm mat och det är allt från hamburgare och korv samt ett brett sortiment av dryck, snacks och godis! Vegetariskt och glutenfritt alternativ erbjuds alltid det med. Dessa har öppet i samband med alla evenemang.

Det finns även ett sätt att beställa och betala mat, på avstånd med din telefon! Malmö Arena använder en tjänst som heter Pej för beställningar och betalningar. Ladda hem Pej, välj vart ifrån du vill beställa, välj från menyn ,samt sedan om du vill få din beställning serverad eller om du vill hämta den.

Om du inte vill äta på arenan, så finns det även andra restauranger i Malmö som du kan välja med så klart. Malmö stad har en mängd olika restauranger, barer, caféer med mera som bjuder på god mat och goda drycker.

Malmö Arenas historia

Malmö Arena ligger i Hyllievång i Malmö och har plats för ca 15 000 åskådare vid konserter och ca 12 500 sittandes vid sportevenemang. För dansevenemang får det plats ca 5000 och middagsevenemang upp till 3 200. Bygget startades 10 januari 2007och invigningen skedde 6 november 2008. Arkitekter var Mats Matson, Gert Wingårdh och Hannu Helkiö. Byggherre var Parkfast Arena AB. Pådrivande vid tillkomsten av arenan har varit Percy Nilsson som via bolaget Parkfast Arena AB satsat ungefär 3 miljarder kronor på bygget av Malmö Arena och kringliggande stadsdel på Hyllievång. Namnet, Malmö Arena var ett förslag från just Percy Nilsson men även Hyllie Arena var på tapeten. Dock blev det Malmö Arena, för att få in stadens namn i byggnadens namn. Men många kallar den ändå för Hylliearenan.

Malmö Arena har en total bruttoyta på 60 000 kvadratmeter och en takhöjd på 22,5 meter. Det finns 72 loger, 3250 restaurang och barplatser samt 24 snabbmatsställen och kiosker. Dessutom finns det hela 370 toaletter här.

Det finns inga bankomater på själva arenan, så ta ut pengar innan. Det finns på Hyllie Stationstorg 11. Malmö Arena är även rökfri, så det finns inga rökrum på arenan. Dock finns det en rökruta vid vissa evenemang.

Malmö Arena ligger som sagt i Hyllievång och denna plats är fortfarande under uppbyggnad. Före 2006, så fanns här bara Hyllie vattentorn. Sedan började man att bygga ut området. Man skapade anslutningar till citytunneln samt byggde en ny järnvägsstation. Det har byggt flera olika bostäder här samt att det är tänkt att det ska tillkomma hotell, shoppingcenter och kontor. Det var tankar på flera olika skyskrapor, men dessa idéer har avskrivits. I dag så står det ett visst antal byggnader klara, så som just Malmö Arena, men även Citytunneln, Hyllie station, parkeringshus, Emporia, trafikplats, Mässanläggning, vattenpark och Hylliebadet.