Boka hotell i Nacka

Välja hotell i Nacka

Nacka utgör en del av tätorten Stockholm och ligger cirka 5 km från centrala Stockholm. Om du står på Skeppsbron i Stockholm och blickar österut så ser du Nacka, en vackert belägen kommundel mitt i mellan skärgården och storstaden. Nacka har ett bra läge och här är det perfekt att boka hotell, då du har nära till det mesta i Stockholm.

Du kan boka ditt hotell genom att kontakta dem eller använder en webbsida som samlar hotellen och gör det enklare att jämföra priser. I Nacka finns det gott om trevliga hotell. Du har bland annat Hotel J, som är ett vackert hotell, som har mer känslan av att vara en exklusiv klubb än ett hotell. Du har en härlig utsikt utöver vattnet. Ett annat hotell, beläget i centrala Nacka, är Nacka Stadshotell. Från detta hotell är det gångavstånd till det mesta. Du har också Quality Hotel Nacka, som ligger nära tågstationen. Detta är ett modernt hotell som dessutom har en relaxavdelning.

Ett hotell en bit från Nacka, är Yasuragi, och det ligger i Saltsjö-Boo som är nära Nacka. Ett fantastiskt spahotell med inspiration från Japan.

Sedan finns det även andra typer av boenden i Nacka, som du kan välja mellan. Det finns både budgetalternativ så väl som lite lyxigare alternativ.

 

 

 lj bland mer än 10 hotell i Nacka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra topp 5 hotell i Nacka

 

  • Hotel J
  • Quality Hotel Nacka
  • Nacka Stadshotell
  • Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad
  • Elite Hotel Marina Tower

 

Var ska jag bo?

I Nacka finns det flera områden och i området Saltsjökvarn och Nacka Strand finns flera hotell som har en hög standard så väl som tillgång till konferensanläggning. Bor du här så har du nära till Stockholm city genom båt via Slussen och Djurgården. Om du vill ha en vistelse som är av den lugnare sorten så kan du stanna i omgivningarna kring Saltsjöbaden eller i Boo.

Ta sig till och runt i Nacka

För att först ta dig till Stockholm så kan du göra det på flera olika sätt. Du kan åka buss eller tåg hit från de allra flesta städer. Det går också bra att ta flyget och de stora flygplatserna i Stockholm är Stockholm Arlanda Airport och Stockholm Bromma Airport.

Från flygplatsen in till centrala Stockholm kan du ta dig med en flygbuss. När du sedan ska ta dig till Nacka, så har du även här flera alternativ.

Du når Nacka med tåg, buss, båt eller bil från Stockholm centrum. Från Slussens tunnelbanestation kan du ta Saltsjöbanan som avgår cirka var tjugonde minut eller med buss mot Gustavsberg eller Duvnäs.

Båt går från Nybroplan eller Slussen och går av vid Kvarnholmen eller Nacka Strand. Sträckan från Slussen tar knappt 15 minuter. Kommer du i bil på E4 söder om Stockholm ska du ta på väg 75 till Nacka och avslutningsvis följa Värmdövägen. För att ta dig ända fram till Saltsjöbaden, följ väg 228. Du kan också åka taxi ut till Nacka från Stockholm city.

I Nacka sedan kan du ta dig fram med egen bil, taxi, promenera eller cykla. Det går även att ta båten ut i skärgården samt att det finns bussar och tunnelbanan så klart.

 

Sevärdheter och upplevelser

Nacka är den plats där storstaden möter skärgården och det finns gott om sevärdheter i närheten. Dessutom har du mycket nära till Stockholm City och de sevärdheter som du hittar där. Området Nacka är rikt på upplevelser och du kan åka till Saltsjöbaden, via Saltsjöbanan, som är en pärla belägen precis utanför stan. I Saltsjöbaden finner du en gammal villabebyggelse samt att det är ett område med en mycket rik kulturhistoria. Detta område är även känt för alla de konstnärer som bott här. Du hittar konstnären Olle Nymans ateljé vid strandpromenaden i Saltsjö-Duvnäs, liksom Grünwaldska Villan, där Isaac Grünewald bodde en gång i tiden.

Vid Nacka strand hittar du Sveriges första funkisbostäder vid Kvarnholmen och Storängen och det med villor från tidigt 1900-tal. Du har även populära sevärdheter så som Erstavik och Svindelvik herrgårdar. Missa inte heller liksom Nyckelvikens historiska sommarnöjespark, med djur, växthus, café och grillning. Du har också Hellasgården och Velamsunds naturreservat.

Nacka är även perfekt utgångspunkt för olika utflykter i skärgården. Ta dig till Bullerö, som ligger in den yttersta skärgården. Denna ö är ett naturreservat och ett fågelskyddsområde. Den kända konstnären Bruno Liljefors ägde denna ö en gång och hans gäststuga och ateljé finns kvar. Andra konstnärer som vistats på denna ö är Anders Zorn och Albert Engström.

Ta dig även till Björkö, i Mälaren och se en av Sveriges första städer, Birka. Perfekt mål för en heldagsutflykt.

I Nacka finns även Nacka Forum som är ett av Sveriges största köpcentrum och du hittar allt från mode, hobby till teknik och mat. Här finns allt du behöver i 150 butiker, caféer och restauranger.

I Nacka har du alltså en hel del att se, men det är även den perfekta utgångspunkten för att ta dig vidare utanför för att se och uppleva det som finns i Stockholm och utanför!

Då Nacka ligger nära Stockholm City, så har du även nära till Vasamuseet, Skansen, Gamla Stan, Abba-museet, Fotografiska, Rosendals trädgård, Gröna Lund, Junibacken, flera olika museer och mycket mer.

Mat och dryck

När det kommer till mat och dryck i Nacka, så har du en hel del att välja mellan. Dels finns det en hel del restauranger i Nacka Forum, som är köpcentrumet i denna del. Det finns faktiskt hela 18 olika matställen här. Du kan äta asiatiskt på Asian Delicious, eller på Neko Sushi. Du har även hamburgare på Burger King, eller grillat kött på New York Grill House. Vill du ha mexikanskt så kan du ta dig till Taco Bar, eller om du vill äta något lättare och ta en kopp kaffe så finns det alternativ för det med. Du har bland annat Subway, Espresso House, Coffehouse by George och Joe & The Juice.

I Nacka finns det även andra restauranger att välja mellan. Du har till exempel Nacka Värdshus, Dunas Deli, Ektorp Sushi, Aroydee, Koloni, Oaxen Krog & Slip, Restaurant J, Rokeriet och många fler!

Om du bara vill ha en fika och sätta dig på ett café så går det också bra. Du har bland annat Vafé Finnboda Slip, Café Kvarnholmen och Nyckelvikens herrgård.

Om du vill sätta dig på en bar, och dricka något gott, så har du bland annat Docklands, Saltsjö Pir, Boule och Berså, Holmen, Brasserie X, samt flera andra.

Då Nacka ligger så nära Stockholm City, så kan du så klart även bege dig dit om du vill äta ute, eller om du vill gå på nattklubb. Stockholm city erbjuder en hel del inom mat och dryck och det finns något för alla!

Nackas historia

Nacka är en av landets yngsta städer, bildad 1949 med 1500 invånare. Dock har det bott människor här i detta område i 4000 år. Bland annat har man hittat gamla boplatser i både Älta och Erstavik. Det finns även gott om andra fornminnen i området samt gravfält. Fram till 1600-talet var detta ett område där människor livnärde sig på fiske och jordbruk. Kyrkan och klostren var markägare från 1100-talet.

1505 omnämns Nacka Gård för första gången och 1550 grundade Gustav Vasa en hammarsmedja i Nacka Ström. Under 1700-talet kom det att bli många industrier i detta område och tätorten började bildas runt 1870-talet och då som en blandad kåk-och fabrikssamhälle. Den industriella revolutionen under 1800-talet gjorde att Nacka förvandlades från landsbygd till en industriort.

Expansionen tog fart efter Saltsjöbanan kom att bli färdigställd 1893. I Saltsjöbaden anlades en patricierförstad, som 1909 bröt sig loss och bildade sig en egen köping.

1934 bildade kommunen ett eget fastighetsbolag och det byggdes 16 fastigheter, samt att man byggde ett affärscentrum. 1949 ombildades Nacka landskommun i sin helhet till Nacka stad.

Under 1950- och 1960-talet fortsatte kommunen bygga i bland annat Tallbacken och Alphyddan. I mitten av 1950-talet byggde man ett tiovåningars punkthus i Ekudden samt att man började bebygga Finntorp. Den stora gallerian, Nacka Forum, invigdes 1989.