Boka hotell i Stockholm

Välja hotell i Stockholm

Stockholm, vår vackra huvudstad har en mängd olika hotell att välja mellan. När du ska välja hotell här är det bra att fundera på var i staden du vill bo, vad det får kosta och hur många nätter du ska stanna. Om du redan har ett speciellt hotell i åtanke, så kan du boka direkt hos hotellet eller gå via en bokningssajt. Stockholm har många olika stadsdelar att stanna över i.  Välj hotell utifrån vad du har för plan med din resa till Stockholm. Är det nöje, eller sevärdheter du är ute efter, bo på ett hotell nära dessa.

Ska du bara stanna över en natt för att sedan resa vidare, så kan ett boende nära flygplatsen eller tågstationen vara att rekommendera. För många är det ofta två saker som avgör när man väljer ett hotell. Det är läge och det är vad det kostar. Fundera på vad som är viktigt för dig när du ska välja hotell i Stockholm. På nätet hittar du de allra flesta hotell och konferenshotell som går att finna i denna stad. Du hittar även vart allt ligger, om du vill bo nära en specifik sak, eller sevärdhet.

lj bland mer än 200 hotell i Stockholm City 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Våra topp 5 hotell i Stockholm

  • Lydmar Hotel
  • Hotel Rival
  • Hotel Skeppsholmen
  • Downtown Camper by Scandic
  • Grand Hotel

Var ska jag bo?

Stockholm har som sagt flera olika stadsdelar att välja mellan. Vill du bo mitt i city, eller en bit utanför? Bland stadsdelar att välja mellan finns bland annat Gamla stan, Östermalm, Södermalm, Kungsholmen och Vasastan. En bit utanför finner du Solna, Hammarby Sjöstad, Nacka och Lidingö.

Välj plats utifrån vad du vill få ut av din resa. Ska du se vissa sevärdheter så är det inte fel att välja ett hotell med gångavstånd till dessa. Dock finns det många sätt att ta sig runt staden, som med tunnelbana eller buss. Det kan ändå vara skönt att ha det du vill se, bara ett stenkast bort!

Ta sig till och runt i Stockholm

Ta sig till Stockholm går att göra på en mängd olika sätt. Det går att åka buss eller tåg hit från de allra flesta städer. Föredrar du att flyga så går det bra det med. De stora flygplatserna i Stockholm är Stockholm Arlanda Airport och Stockholm Bromma Airport. Från flygplatsen in till centrala Stockholm kan du ta dig med en flygbuss.

När du väl befinner dig i Stockholm och vill ta dig runt, så finns det flera olika alternativ. Du kan hyra bil, om du föredrar att ta dig fram på egen hand. Annars har du tunnelbanan, som kan ta dig till de allra flesta platser i staden, eftersom tunnelbanenätet är omfattande. Det går även att åka ovan jord, med en buss. De kan ta dig till platser i city, så väl som utanför stadens mitt.

Det går att köpa månadskort, dygnskort, tredygnskort så väl som kuponger för dina resor med buss och tunnelbana. Bor du mitt i Stockholm går det att ta dig till de allra flesta platser genom att gå, eller cykla. Det finns hyrcyklar lite varstans i stan, som du kan låna och ställa i närmsta ställ, som tillhör samma uthyrare.

Sevärdheter och upplevelser

Stockholm är en av de städer som har många olika typer av sevärdheter och upplevelser att erbjuda. Bland annat finns det en mängd olika museer att besöka, så som Abbamuseet, Fotografiska, Nobelmuseet, Nordiska museet med flera till.

Skansen är en annan sevärdhet, som är som ett museum och djurpark i ett. Stockholm har även många vackra byggnader, som Stockholms slott, Stockholms stadshus och Drottningholms slott. Vill ni uppleva lite fart och fläkt och kullerbyttor i magen, så är ett besök på nöjesfältet Gröna Lund ett måste.

Gamla Stan är en stadsdel i Stockholm men även en slags sevärdhet i sig. Det blir som ett levande museum. Det finns en hel del av attraktioner, sevärdheter, restauranger, caféer, barer och shopping här.

Hela stadsdelen har en unik karaktär tack vare sina små hus i gula nyanser och smala vindlande kullerstensgränder. Här finns det även vackra kyrkor så väl som museer och du hittar bland annat Storkyrkan, Nobelmuseet och så klart Kungliga Slottet här.

Det är ett smart drag att köpa ett MyStockholmPass om du ska vara i Stockholm ett par dagar. Detta pass ger dig bland annat tillgång till sightseeing, museer, stadsvandringar och mycket annat. Passet gör att det blir fritt inträde till många av dem.

För er som vill göra något kul tillsammans så finns bland annat O’Learys Event Center. Här går det att bowla, spela äventyrsgolf så väl som att äta gott och se på sport på stora bildskärmar. Ni kan även besöka aktivitetspalatset Ballbreaker med discobowling, simulatorer, och mycket mer.

I Stockholm finns det även möjligheter till att utföra lite sportigare aktiviteter och upplevelser som klättring, gokart, disc-golf, bowling och mycket mer!

Det finns även en mängd olika guidade turer att ta i Stockholm, som låter er se så mycket som möjligt. En del av dem med särskilda teman.

Mat och dryck

I Stockholm har du många olika alternativ att välja mellan när det kommer till mat och dryck. Det finns många olika restauranger, caféer, barer och andra ställen att äta eller dricka på. Det innebär att du definitivt inte behöver gå vare sig hungrig eller törstig när du är här. Det finns restauranger som är lite lyxigare så väl som restauranger med en lagom prislapp på maten.

När det kommer till restauranger så har du bland annat Restaurang AG, som ligger på Kungsholmen. De är den restaurang som har en av stans allra bästa köttbitar! Syskonkrogen till denna restaurang ligger mitt i stan, och heter Rolfs kök och är även det värt ett besök. En annan restaurang är Flippin’ Burgers, i Vasastan. De serverar hamburgare som är vida omtalade. Till och med The Daily Meal, från USA har skrivit om dem!

Är det en fika du hellre vill ha, än mat, så finns det många bra caféer i Stockholm att välja mellan. Det finns både klassiska konditorier och vanliga caféer och det i stort sett nästan varje gatuhörn! Det innebär att du hittar ett bra café oavsett om du är i Vasastan, eller på Östermalm, Södermalm eller Gamla stan.

Vill du bara ta en öl, eller en drink så finns det så klart ett gäng med olika barer att välja mellan. Det finns dels de barer som serverar ett komplett utbud av dryck, men så finns det även barer som enbart har cocktails, eller enbart öl eller champagne. Du kan även välja en sportbar, vinbar eller en budgetbar där det är lite billigare drycker! Det finns även pubar, som bjuder på klassisk pubmat och dryck i ett. Det är samma sak här som med caféerna, det finns barer och pubar lite varstans i alla hörn!

Stockholms historia

Stockholm har en lång historia och på den plats staden ligger i dag, fanns det bosättningar redan för flera tusen år sedan. Under medeltiden kom dock Stockholm att bli en stad, med tillhörande slott, kyrka, rådhus och en stadsmur. Officiellt grundades staden 1252, men man tror att den redan började anläggas under 1180-talet. Den som grundade staden var Birger jarl, eftersom man har hittat ett skriftligt dokument från honom där namnet Stockholm nämns. Detta är det äldsta bevarade skriftliga dokument med detta namn.  Det finns dock en annan teori om skapandet av Stockholm, men den är inte lika vanligt och ofta omnämnd. 1436 fick staden sina stadsprivilegier och det är även det år man brukar använda som starten för att Stockholm kom att vara Sveriges huvudstad.

1520 så intog den danske kungen Kristian II staden, men tre år senare, så tog Gustav Vasa tillbaka den och en svensk stat etablerades med Stockholm som centrum. Under stormaktstiden blev det en organiserad stadsplanering och man expanderade staden utåt, till det som idag är Norrmalm och Södermalm. I mitten av 1700-talet så hade Stockholm kommit att bli landets ledande industristad och i slutet av 1700-talet kom det även in kultur i form av Kungliga Operan och Konstakademin.

1800-talet var en fattig tid i Stockholm men i slutet av detta århundrade kom industrialiseringen att ta fart och staden upplevde en mycket expansiv period. En ny stadsplan togs fram och man byggde ut staden på de olika malmarna. Nu kom även järnvägar, gasverk, vattenverk och elektricitet. Detta betydde mycket för Stockholms fortsatta utveckling. Under 1900-talet så kom det som är nuvarande Stockholm city att skapas. Staden växte enormt och expanderade en hel del.