Boka hotell i Sundbyberg

Välja hotell i Sundbyberg

Sundbyberg ligger i Stockholms län men har mycket att erbjuda på egen hand. Till ytan är det Sveriges minsta kommun, men tack vare sin närhet till Stockholm city samt att det i sig självt har en hel del att se och göra, så är det väl värt att åka hit. När du ska välja hotell i Sundbyberg så har du flera stycken att bo på, så väl som att det finns andra boendealternativ i form av vandrarhem, lägenhetshotell och mycket mer.

I Sundbyberg hittar du flera av de stora hotellkedjorna så som Radisson, Scandic och Best Western. Bland de hotell du kan välja att boka här i denna stad har du till exempel Story Hotel Signalfabriken, Hotell Sundbyberg, Park Inn by Radisson Solna, The Winery Hotel samt många fler därtill. Flera av hotellen är placerade centralt men det finns även flera bra alternativ en bit utanför. När du ska boka boende här, välj utifrån vad det är du ska göra eller vad du ska se.

 

 

 

 lj bland mer än 10 hotell i Sundbyberg

 

 

 

 

Våra topp 5 hotell i Sundbyberg

  • Story Hotell Signalfabriken
  • Hotell Sundbyberg
  • 2home Hotel Apartments
  • Brommavik Hotel
  • Park Inn by Radisson Solna

Var ska jag bo?

I Sundbyberg finns det flera bra platser att bo på, men du har även närliggande stadsdelar att välja mellan så som Solna, Bromma och så vidare. Du kan bo centralt i Sundbyberg, så har du nära till bland annat Solna Business park och Marabouparken med mera. Välj det hotell som passar det du är ute efter, både när det kommer till standard och vad det är du ska göra i denna stad. Sedan har du så klart alternativet att välja Stockholm city om du föredrar det, men bor du i Sundbyberg får du det lite lugnare, men har ändå nära in!

Ta sig till och runt i Sundbyberg

Du som vill ta dig till Sundbyberg kan göra det på ett mycket enkelt sätt via flyget. Du har två flygplatser att välja mellan, Stockholm Arlanda Airport och Stockholm Bromma Airport. Från flygplatsen vidare sedan kan du ta dig med buss, taxi eller hyrbil. Bromma flygplats ligger inom fem minuters bilfärd från Sundbyberg och till Arlanda cirka 20 minuter. Det går även bra att åka hit på andra sätt. Du kan ta din egen bil, så klart, då det är enkelt att ta sig hit både från norra Sverige och södra Sverige. Det går även att åka tåg eller buss hit.

När du väl är i Sundbyberg så kan du ta dig fram till fots eller cykel, det är nästan det allra enklaste. Detta då det inte är så stora avstånd inom denna stad, den är ganska liten. Det går att hyra cykel eller ta med egen. Ska du en bit till, så har du tunnelbanan, bussar, taxi eller möjligheten att ta egen bil. Det går även pendeltåg samt tvärbanan och fjärrtåg. Det är därmed enkelt att ta dig in till Stockholm City om det är vad du vill.

Sevärdheter och upplevelser

När det kommer till sevärdheter och upplevelser i Sundbyberg så finns det en del att både se och göra. I denna stadsdel finns det flera fina parker till exempelvis. Bland annat har du Marabouparken, som fått utnämnandet Sveriges vackraste park. I denna park finns det även 16 skulpturer samt en konsthall. När det kommer till aktiviteter så finns det möjlighet att bowla, testa bodyflight, shoppa och mycket mer. Sedan har du även möjligheten att ta dig till närliggande stadsdelar. I Solna till exempelvis har du Mall of Scandinavia, som erbjuder bra shopping, du har också Friends Arena i denna del.

När du bor i Sundbyberg, så kan du på 11 minuter vara i Stockholm city och där har du bra mycket mer att både se och göra. Vår huvudstad har det mesta egentligen, från en mängd museer till en massa roliga aktiviteter. Så du som vill ha mycket att se och göra, du gör rätt i att även ta med Stockholm i din agenda. Där har du till exempelvis Gamla Stan, Stockholms slott, Stockholms stadshus och Drottningholms slott. Missa inte heller att ta ett besök på Gröna Lund eller på Skansen så klart. Om du ska stanna ett tag i Sundbyberg och även göra Stockholm så att säga, köp ett så kallat MyStockholmPass. Detta pass ger dig tillgång till en massa saker så som sightseeing, museer, stadsvandringar och mycket annat.

Så vad du ska se och vad du ska göra styrs lite över hur långt du är villig att ta dig från själva Sundbyberg. Det finns precis så lite eller så mycket du vill, bara ett stenkast från denna stad. Dock har staden i sig annars mysiga gator, med shopping och annat om du föredrar att stanna kvar i denna stadsdel.

Mat och dryck

Mat och dryck ofta ett måste, hungrig och törstig blir man ju! I Sundbyberg finns det några alternativ om du vill äta ute. Bland annat har du Bra mat, The Public och Ristorante Parma.  Missa inte heller Piatti eller Järnvägsgatans Thai Take Away. Du har även flera bra restauranger i Solna, så som Regissörsvillan, Supreme Burger, Restaurang S med flera andra. Om du vill äta riktigt gott och välja bland fler restauranger än detta, då är det in till Stockholm du bör ta dig. Där finns det bra mycket fler alternativ. Bland annat har du Pitcher’s Hornsberg, Lilla Ego, STHLM Tapas, Bar Nombre, samt många fler därtill.

Är det en fika i Sundbyberg du är ute efter så har du ett par bra alternativ. Du har bland annat Café Boullan, Thelins och Café Cino. Dessutom har du som sagt hela Stockholm och alla dess stadsdelar att välja mellan.

Är det en drink, öl eller ett glas vin du vill ha, eller är det nöjesliv och nattliv som lockar? Ja då rekommenderar vi att du tar dig in till Stockholm.

Sundbybergs historia

Sundbyberg var för ungefär 150 år sedan bara en jordbruksbygd på landet. Det bestod egentligen bara av ett par gods, som ägdes av Anders Petter Löfström. Han hade köpt marken 1863. Han själv bodde på den egendom som kallades Sundbybergs Gård. Under senare tid kom Anders Petter Löfström att kallas för Sundbybergs grundare.

Under 1870-talet var det en bostadskris i Stockholm. Detta eftersom att staden i sig började bli överbefolkad. Många ville in till storstan, tack vare att industrierna expanderade och det fanns jobb.

Löfström kom tidigt att inse att hans jordbruksmark i Sundbyberg skulle få ett nytt värde. Han gjorde sin allra första affär 1876 och då med järnvägslinjen Stockholm-Västerås-Bergslagen. 1877 stod stationshuset färdigt i centrala Sundbyberg. Samma år så valde han att stycka upp ägorna kring Sundbyberg till att bli tomter. Han sålde över 40 tomter mellan november 1877 till januari 1878.

Snart kom även industrierna att hitta hit och under 1800-talet kom det att byggas fabriker och industrier bland bostadshusen.

Sundbyberg växte sig större och kom att bli en form av ett arbetarsamhälle. Yrken som dominerade var stenhuggare och industriarbetare. Det blev även ett litet handelscentrum i bygden.

Eftersom att Sundbyberg expanderade snabbt, så ville de bli självständiga. Man skiljde Bromma från Sundbyberg och 1888 bildades köpingen Sundbyberg.

Polis och fängelse skaffades och man skapade en hälsovårdsnämnd för att ta hand om renhållningen. Dock fanns inga avloppssystem, sjukdomar och annat spreds och köpingens läkare påtalade gång på gång att kloaksystemet måste få en lösning.

Under sina första år blev Sundbyberg känd för att ha ölkaféer, leriga gator, starkt brännvin samt hetsiga kommunalstämmor.

Köpingen växte sig större, nya industrier etablerades här så som Nybergs mekaniska, Max Sieverts, Alpha, spis- och knäckebrödsfabriken Kronan, AB Marabou med flera till. De ville nu bli en stad och sökte stadsprivilegier. 1927 fick de dessa stadsprivilegier.

När Sundbyberg blev stad, så omfattade denna endast den äldre stadskärnan kring järnvägen. Kring 1949 växte staden sig större och under detta år kom Lilla Alby, Lilla Ursvik, Ör, Hallonbergen, Rissne och Brotorp att införlivas med Sundbyberg. Sedan dess har det varje årtionde byggts ut med ett nytt bostadsområde.