Boka hotell i Uddevalla

Välja hotell i Uddevalla

Uddevalla är en tätort i Bohuslän samt en centralort i Västra Götalands län. I denna ort finns det gott om hotell samt andra sorters boenden att välja mellan. Det är bra att välja hotell i Uddevalla utifrån vad det är du ska göra. Är du här på semester och vill se dig omkring eller är det en ren affärsresa? När det kommer till hotell i denna stad så har du bland annat Hotell Viking, Best Western Hotel Carlia eller Hotel Riverside. Du som ska hit på konferens kan fundera på Bohusgården Hotell & Konferens eller Bokenäset Hotell & Konferens. Du som reser utan barn kan satsa på Hotell Sköna Rum – Adults only.

Det finns även vandrarhem i Uddevalla om det är en boendevariant du föredrar. Bland annat har du Uddevalla vandrarhem. Ett annat bra alternativ för boende är camping och det finns flera stycken strax utanför staden. Bland annat Hafsten Resort, Fossen Camping samt att det en ytterligare bit bort, mot Ljungskile finns Lyckornas Camping.

Välj bland mer än 10 hotell i Uddevalla 

 

 

 


 

 

 

 

 

Våra topp 5 hotell i Uddevalla

  • Bohusgården Hotell & Konferens
  • Bokenäset Hotell & Konferens
  • Hotel Riverside
  • Hotell Sköna Rum
  • Hotell Viking

Var ska jag bo?

Uddevalla i sig har en mängd hotell mitt i stadskärnan men även flera som ligger utanför. Du bör välja den del av Uddevalla som passar dig och det du ska göra.

Mitt i staden finns ett museum nära Hotell Viking medan det mot Torp finns både ett köpcentrum och IKEA. Strax utanför finns det även en mängd andra bra platser att stanna över en natt eller två på.

Ta sig till och runt i Uddevalla

Att ta sig till Uddevalla är inte så svårt och går att göra på en mängd olika sätt. Staden har ingen egen flygplats, så vill du ta flyget så får du åka till Göteborg och Landvetter och sedan ta dig vidare till Uddevalla, med tåg, buss, bil eller taxi.

Det går även utmärkt att köra bil till denna stad, från hela övriga landet. Till Uddevalla går det även bra att åka tåg så väl som att ta bussen.

När du väl är i Uddevalla går det bra att ta sig fram med sin egen bil, eller att hyra en bil. Även taxi finns tillgängligt. Mitt i staden är det även utmärkt att ta sig fram genom att promenera, eller att använda sig av cykel.

Varför inte ta och hyra en cykel och göra olika dagsturer till exempel? Det går även en del stadsbussar om man föredrar detta.

Sevärdheter och upplevelser

Stockholm är en av de städer som har många olika typer av sevärdheter och upplevelser att erbjuda. Bland annat finns det en mängd olika museer att besöka, så som Abbamuseet, Fotografiska, Nobelmuseet, Nordiska museet med flera till.

Skansen är en annan sevärdhet, som är som ett museum och djurpark i ett. Stockholm har även många vackra byggnader, som Stockholms slott, Stockholms stadshus och Drottningholms slott. Vill ni uppleva lite fart och fläkt och kullerbyttor i magen, så är ett besök på nöjesfältet Gröna Lund ett måste.

Gamla Stan är en stadsdel i Stockholm men även en slags sevärdhet i sig. Det blir som ett levande museum. Det finns en hel del av attraktioner, sevärdheter, restauranger, caféer, barer och shopping här.

Hela stadsdelen har en unik karaktär tack vare sina små hus i gula nyanser och smala vindlande kullerstensgränder. Här finns det även vackra kyrkor så väl som museer och du hittar bland annat Storkyrkan, Nobelmuseet och så klart Kungliga Slottet här.

Det är ett smart drag att köpa ett MyStockholmPass om du ska vara i Stockholm ett par dagar. Detta pass ger dig bland annat tillgång till sightseeing, museer, stadsvandringar och mycket annat. Passet gör att det blir fritt inträde till många av dem.

För er som vill göra något kul tillsammans så finns bland annat O’Learys Event Center. Här går det att bowla, spela äventyrsgolf så väl som att äta gott och se på sport på stora bildskärmar. Ni kan även besöka aktivitetspalatset Ballbreaker med discobowling, simulatorer, och mycket mer.

I Stockholm finns det även möjligheter till att utföra lite sportigare aktiviteter och upplevelser som klättring, gokart, disc-golf, bowling och mycket mer!

Det finns även en mängd olika guidade turer att ta i Stockholm, som låter er se så mycket som möjligt. En del av dem med särskilda teman.

Mat och dryck

När det kommer till mat och dryck i denna stad, så kan du verkligen få en matupplevelse utöver det vanliga. Det finns allt från regionstypisk mat till fisk och skaldjur så väl som orientaliskt.  Du som bara vill fika, det går bra det också, då det finns en mängd caféer att välja mellan.

Om du vill få en gourmetupplevelse och äta musslor, så ska du besöka Musselbaren Lyckorna i Ljungskile, strax utanför Uddevalla. Ett annat bra ställe är Meatings, som är en restaurang i en fantastisk miljö. I Uddevalla finns även Pinchos, som bjuder på rätter från hela världens kök. Ett annat högklassigt kök, det är Kerstin på Torget så väl som att du inte ska missa Villa Lindesnäs.

Om du är sugen på fika eller en smörgås eller enklare förtäring så har du flera ställen att välja mellan. Vad sägs om Coffee Roomer Deli, som är en favorit och där det sägs att du kan äta dig lycklig. Du har även Konditori Snäckan, Café Floran och Dagnys Musikcafé.

Om du är ute efter en god öl eller andra drycker har du dels Harrys men även O’Learys, Pub 1803 och Stars & Stripes.

Missa inte heller Laxbutiken, som är en restaurang med denna goda fisk i en mängd olika varianter. Dessutom finns en butik, så att du kan få med dig diverse läckerheter hem!

Uddevallas historia

Uddevalla grundades, där korsvägarna möttes, först som en norsk, medeltida handelsplats. Stadsrättigheter kom 1498, men man tror att staden kan ha grundats redan innan dess. Det äldsta dokument som finns är från 1496, då med stadens norska namn, Oddewall. Det har även tidigare hetat Oddevold, som betyder slåttermark på udden. Uddevalla har genom tiderna legat i Sverige, Norge och Danmark, och bytt nationalitet hela sju gånger!

Under 1400–1500 talet så hände det en del. 1501 brände svenska trupper ner staden, och då byggde man inte upp den på samma plats, utan flyttade en bit längre inåt landet. Man byggde då staden på båda sidor av Bäveån. 1519 försökte svenskarna att inta Bohuslän och danskarna brände då ner Uddevalla. Unionen upphörde 1521 och bara två år senare 1523 intog Gustav Vasa både Uddevalla och norra Bohuslän. Kristian III återtog Bohuslän 1534, men lyckades inte ta Bohus fästning vilket varit hans mål, så han lämnade tillbaka de områden han tagit. Vasa sålde sedan mellersta samt norra Bohuslän och Dalsland till Danmark. Så Uddevalla kom att åter igen bli danskt. Det var dock en god tid för staden som kunde sälja ekvirke till danskarna.  Det nordiska sjuårskriget kom att bryta ut 1563 och 1564 brände svenskarna ner staden igen till grunden.

Kalmarkriget kom att starta 1611, mellan Sverige och Danmark och året efter brändes Uddevalla ner, ytterligare en gång! Man byggde dock upp staden snabbt igen och blev åter igen blomstrande. Under 1620 talet kom staden att vara en stor hamnstad. 1644 var det dags för nästa brand så väl som en gång till 1690.

Under 1700-talet så besöktes staden av bland annat Karl XII och av Carl von Linné. Linné var bland annat ute på Gustafsberg, som nu blev känt som kur- och badort.

1804 besöktes Gustafsberg av den sjukliga kronprinsen Gustaf och efter det kom kurorten att bli ett populärt resmål under hela 1800-talet.

1806 var det dags åter igen för en brand, då nästan hela staden brann ner, men man byggde åter upp den igen. 1911 kom den första droskan och året därpå första busslinjen. 1946 grundades Uddevallavarvet och kom att bli en av de största arbetsplatserna i staden.