Säger man Fjällbacka är det nog många som tänker på Camilla Läckberg, då hennes böcker utspelar sig här. Dock är detta ett ställe som är väl värt att besöka under sommaren, då det är lite av ett sommarparadis. Det finns mycket att se och göra samt att det finns många bra boendealternativ. Fjällbacka ligger i Västra Götaland och det är nära till både Grebbestad och Tanumshede. 

Se och göra i Fjällbacka

Fjällbacka i sig har en hel del att se och göra samt att det även finns mycket sevärdheter utanför denna ort. Det sker även en mängd evenemang här sommartid. Fjällbacka är ett litet fiskeläge och även en turistort med gamla anor. Under sommaren är det ofta häng vid gatan Galärbacken där det finns dels en massa affärer, dels flera krogar och barer. hotell i Fjällbacka

Mitt på torget i Fjällbacka finns det en staty av Ingrid Bergman. Denna kända skådespelare besökte ofta Fjällbacka och hon bodde från 1958 många somrar ute på Dannholmen som ligger i den yttersta skärgården. Hon dog 1982 och hennes aska spreds i havet kring denna ö. 

Just skärgården är även det värt att se. Missa inte Väderöarna till exempel. Det finns guidade båtturer, fiske och ombord kan du äta det som fångas. 

Fjällbacka hembygdsmuseum Nestorsgården är värd ett besök. Sedan finns det även flera guidade rundvandringar att gå på under sommaren. 

Vetterberget ligger mitt i Fjällbacka och genom detta berg går Kungsklyftan. Det var här som Ronja Rövardotter red igenom i filmen!

Om du vill aktivera dig så finns det en hel del att göra så som spela golf, rida islandshäst, åka båt, paddla kanot med mera.

Sedan går det så klart även bra att ta sig utanför Fjällbacka för att se Väderöarna, Greby gravfält i Grebbestad, Hornborgs slottsruin, Älgafallet, Munkkyrkan, naturreservat och mycket mer. 

Evenemang under sommaren 2019

Under varje sommar så sker det en hel del evenemang. Här är en del av det som sker under sommaren 2019:

3 juli

Sommarvisor på svenska

10 juli 

Folkvisa, psalm, lyrik och improvisation.

12 juli

The Refreshments + förband

13 juli

Triton på Väderöarna (enda spelningen i sommar)

Garage på campingen (50-års jubilerande fjällbackabandets enda spelningen i Fjällbacka i sommar)

Fjällbacka Camping 20.00-23.30

14 juli

Barnshow – Pirates of Hunnebostrand

17 juli

Pärlor från musikal och operavärlden

18 juli

Barnens dag med Krabbfisketävlingen och Piratshowen

Visfestival – Sånger vid Havet

Jack Vreswiijk, Cajsa-Stina Åkerström, Sånger till friheten-Afzelius hyllning

20 juli

Sjöräddningsbasaren

25 juli

Blues på Bônn

30 juli

HAAKS

Storslagen show på hemmaplan med extra allt! Uppvärmare: Stand Up med Ann Westin & Tobias Persson

31 juli 

Blå dager – Visor , jazz och världsmusik

3 aug

Sven-Ingvars

10 aug

Uno Svenningsson

24 aug

Sara Dawn Finer

31 Aug

VM i makrillmete

Boka hotell

Det finns flera bra hotell i Fjällbacka. Du kan till exempel bo på Stora Hotellet Bryggan, som ligger vackert vid vattnet. Eller så väljer du Väderöarnas Värdshus och Konferens. Du har också Fjällbacka Pensionat & Vandrarhem, Fjällbacka camping, Badholmens vandrarhem, Villa Evalotta, Fjällbacka Bed & Breakfast och Åsleröd Vandrarhem och Camping. Välj det boende som passar dig och det du ska göra.