Grebbestad ligger i Tanums kommun, Bohuslän. Nära denna tätort finns både turistanläggningen Tanumstrand, Fjällbacka och Tanumshede. Detta är en perfekt ort att vistas i under sommaren. Dels finns det en hel del sevärdheter både i Grebbestad och utanför och dels finns det flera evenemang att besöka. Så varför inte ta och testa Grebbestad i sommar?

Se och göra i Grebbestad

Grebbestad har en hel del för dig att både se och göra. Många förknippar Grebbestad med sol och bad och det stämmer bra, men det är inte det enda de har. Det finns bland annat ett gravfält, Greby Gravfält. Det finns 180 synliga gravar här och det är den största gravplatsen i Bohuslän. Det ska enligt en legend även liga stupade skotska krigare här. hotell i Grebbestad

Missa inte heller ett besök på Tjurpannans naturreservat. Där finns det hedar och hällmarklandskap, klippstränder samt flera badplatser.

Munkkyrkan är en annan sevärdhet. Trots namnet så är det inte en ”vanlig” kyrka. Det är tunnelliknande grotta som är ca 12 meter djup och som formats av naturen sedan istiden. På stranden finns det även ett klippblock, kallat altarstenen. 

Det finns även saker att se och göra en bit utanför Grebbestad. Bland annat finns labyrinten Ulmekärr, som troligen kommer från järnåldern. Missa inte heller att åka till Fjällbacka, känd från Camilla Läckbergs böcker. Den orten har gott om egna sevärdheter. Skärgården utanför Grebbestad är även det ett måste. Där kan du sola, bada, åka guidade båtturer, fiska och så vidare.

Utanför Grebbestad har du även Viltlycke museum och Tanums hällristningar i Tanumshede. Du har också Hornborgs slottsruin, Älgafallet, och flera naturreservat.

Sedan finns det även många möjligheter att äta och dricka gott. En hel del fisk och skaldjur förstås, men även andra maträtter. En matupplevelse är att åka på en skärgårdstur med M/S Donalada. Du får vara med och fiska samt sedan äta gott och njuta av den bohuslänska skärgården. 

Evenemang under sommaren 2019

Varje sommar händer det en hel del i Grebbestad. Här är ett axplock över vad som sker under sommaren 2019:

  • Varje måndag i juli är det loppis och konstförsäljning på Falkeröd.
  • Carnelvalen, stor folkfest i juli. Alltid vecka 27! Gammal tradition sedan 1922.
  • Visor på Falkeröd varje onsdag hela juli och två veckor in i augusti.
  • Falkeröds Café och Creperie öppet hela juli.
  • Restaurang Grebys erbjuder olika evenemang hela sommaren.
  • Ostronets Dag i september är en årlig folkfest i Grebbestad.

Det finns flera återkommande evenemang och det inte bara på sommaren. Det är inte fel att besöka den officiella hemsidan för Grebbestad för att läsa mer om detta. 

Boka hotell

Om du vill njuta av sommaren i Grebbestad så finns det många bra hotell i Grebbestad att välja på. Det finns hotell, vandrarhem, campingar och så vidare. Är det hotell du vill boka så har du bland annat Grebys Hotell. Det är ett brygghotell och ligger vid havet. Du har också hotell och spa på Tanumstrand. Om du vill campa så har du Grebbestadfjorden. Välj det som passar dig och det du ska göra.