Boka spa weekend i Göteborg

Välja spahotell i Göteborg

Göteborg, som är Sveriges näst största stad och belägen på västkusten har flera olika spahotell att erbjuda. Det är inte fel att åka till ett spa om du vill koppla av för ett par dagar. Det du behöver fundera på är vart i Göteborg du vill åka och vad ditt spa ska kunna erbjuda. Det finns som sagt flera olika sorters spa, och de har alla olika behandlingar och alternativ. Du bör fundera på om det ska ingå mat och boende direkt på det spa du väljer, eller om du ska bo på ett annat hotell och bara gå till ett spa över dagen.

När det kommer till spa weekend i Göteborg, så har du ett par bra alternativ att välja mellan. Ett av dessa är Upper House Spa. Det ligger i Gothia Towers mittentorn och på våning 18 och 19. Detta spa erbjuder hamam, massage, lyxbehandling och mycket mer. Du stannar så klart över på Gothia Towers!

I stadsdelen Haga, så hittar du Hagabadet. Det är Göteborgs äldsta badanläggning. Här finns det olika typer av behandlingar, bastu, relax och ett gym. De har även en raw food restaurang.

Hisingen i Göteborg har även de ett eget spa. Det heter Arken och de erbjuder japanska behandlingar, samt att de även har varma källor. Det går att stanna över här, en eller flera nätter, men även bara komma över dagen om du fördrar det.

 lj bland mer än 20 spahotell i Göteborg


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra topp 5 spahotell i Göteborg

  • First Hotel G
  • Clarion Hotel Post
  • Hotel Opera
  • Radisson Blu Riverside Hotel
  • Gothia Towers Hotel

Var ska jag bo?

Göteborg har som sagt flera olika spaanläggningar, eller hotell med spa. Dessa är placerade runt om i staden, så du kan välja att bo mitt i city, eller på någon av de anläggningar som ligger en bit utanför staden. Det finns även spa en liten längre bit utanför stan, på Särö. Det är Säröhus, som ligger vackert vid havet. Välj det spa som lockar dig allra mest, med de behandlingar du vill ha och de faciliteter som du anser är viktigt att det finns.

Ta sig till spa i Göteborg och runt i staden

Om du vill åka på en Göteborg spa weekend, så kan du ta dig hit på flera olika sätt. Du kan ta flyget till Landvetter, från de flesta andra flygplatser i Sverige. Sedan så går det även buss och tåg till Göteborg. Sedan går det även att ta sin egen bil hit. Väl inne i Göteborg har du flera olika färdmedel att välja mellan.

Om du har med egen bil, så kör du själv. Har du åkt kollektivt till Göteborg, så går det att fortsätta med det. Det finns stadsbussar, så väl som spårvagnar att åka. Det går att köpa månadskort, dygnskort, tredygnskort, turistkort så väl som enkelbiljetter eller sms biljetter för dina resor med buss och spårvagn.  Du kan även åka taxi ut till olika spaanläggningar. Väl ute på ditt spa, så går det ofta att ta sig fram till fots eller med en cykel, eller så tar du åter igen en buss eller spårvagn, beroende på hur långt du har tänkt att åka.

 

Sevärdheter och upplevelser

Om du ska åka på en spa weekend i Göteborg, så kan du passa på att besöka en mängd olika sevärdheter runt om i staden om du vill. Du kan också stanna kvar på din spaanläggning så klart, då det är en trevlig upplevelse i sig.  Många gånger har dessa ställen många olika behandlingar, samt att det finns bastu, bad, varma och kalla källor och mycket mer, så att du inte hinner med mer än så. Men om du vill se dig omkring i Göteborg, så finns det ett par saker du får missa!

En av de saker som Göteborg är känt för är givetvis nöjesparken Liseberg. De har funnits ända sedan 1923 och har dels öppet hela sommaren, med alla sina åkattraktioner, dels har de öppet under halloween och jul.

Skärgården är ett annat trevligt ställe att besöka och väljer du Säröhus som ditt spa, så är du redan där. Du kan promenera runt i de vackra omgivningarna eller bada i havet.

Paddan är en annan sak många inte vill missa när de är i Göteborg. Den tar med dig på Göteborgs kanaler för en härlig sightseeingtur.

Vill du uppleva ett kul vetenskapscenter, med mycket att se och göra, så har du Universeum, med sju våningar av saker att upptäcka. Det finns allt från regnskog, till stora akvarium och rum där ni kan göra experiment. 

Sedan så har Göteborg även en mängd museer, om du gillar att flanera runt på sådana. Bland annat har du Göteborgs Stadsmuseum, Naturhistoriska museet, Sjöfartsmuseet, Konstmuseet, Göteborgs Maritima museum, Volvo museum och många fler.

Om du besöker Hagabadet för din spaupplevelse, så har du även hela Haga att upptäcka. Denna stadsdel är riktigt mysig att vistas i.

Missa inte heller att besöka Feskekôrka, där du kan köpa färsk fisk och färska skaldjur att njuta av.

Mat och dryck

Om har valt ett spa att stanna över på, så kan detta ha mat som ingår, eller går att köpa till. Många av dem är ju ett hotell och spa i ett och det innebär att du har tillgång till restaurangen. På Gothia Towers finns det dessutom inte bara en restaurang, utan flera stycken. Den som ligger närmast spaet är Upper House Dining & Lounge. Det är en gourmetrestaurang, med en stjärna i Guide Michelin. Andra restauranger på Gothia är Heaven 23, Ristoria, West Coast, samt Twentyfourseven som är ett café med grab n’ go koncept.

Hagabadet har även de en egen restaurang, som heter Lemon&Lime. Här serveras växtbaserad mat och de serverar frukost, lunchbuffé och weekendluncher. I stadsdelen Haga finner du även andra restauranger och även många caféer.

På Arken, Hisingen, så finns det en egen restaurang, som lagar mat med naturliga råvaror. Här finns fisk, kött och närodlade grönsaker. Menyn är varierad över året och det finns frukost, lunch och middag att njuta av här.

På Säröhus finns det också en egen restaurang med mat som är lagad av de allra bästa råvarorna och kryddade med kärlek och omsorg.

Föredrar du att äta ute på stan, så har Göteborg många bra restauranger att välja mellan. Det finns så klart många med fokus på fisk och skaldjur, då det ändå är en västkuststad, men det finns även andra alternativ.

Bland de restauranger ni kan välja att äta på finns bland annat är 2122, en rockrestaurang. I Haga finns en vegetarisk restaurang vid namn Solrosen. En annan trevlig restaurang med stjärna i Guide Michelin, är 28+.

Andra bra restauranger med asiatiskt tema är bland annat Yammy Kitchen, Moon Thai Kitchen och Beijing8.

I Göteborg finns det även barer och pubar att besöka om det bara är något gott ni vill ha att dricka.

Göteborgs spahistoria

Varför det heter spa, det är ingen egentligen som vet. En sak kan vara att under antiken så klottrades S P A ner på offentliga badhus. Det översattes att vara latin, för salus per aqua, och det betyder ungefär hälsa/läkning genom vatten. Det finns även en etymologisk tolkning av ordet spa, då det spåras till latinska verbet spargere, som betyder hälla framåt.

När det kommer till spa i Göteborg, så har Arken spa, en lång historia. Man kan med säkerhet säga att på den plats som Arken Hotel & Art Garden Spa ligger i dag, har varit bebodd sedan tidigare, ända sedan 1200-talet. Det var under denna tid som man la grunden till Arendals gård. Under tidigt 1800-tal öppnades ett gästgiveri på denna gård. Man förvarade även fångar i källaren som väntade på transport till Älvsborgs fästning. När fästningen lades ner 1869 så gjorde även gästgiveriet det. Nu upptäcktes Arendal av Göteborgs societet. Det uppfördes en mängd sommarresidens här. Adolf Andersson, en göteborgare etablerade även ett varmbadhus. I början av 1900-talet kom det även en golfbana till Arendal.

Under 1970-talet kom man att vilja bygga en anläggning som skulle vara för personalen vid Götaverken. Man byggde då Arken. Den invigdes 1975 och var en plats för sammanträden och möten. Dessutom skulle de anställda få möjligheter till sport, motion och avkoppling. Under början av 1980-talet övergick Arken i privat regi och nu blev det en inriktning på konferens och rekreation. Anläggningen fick hotellrum och ju fler gäster som hittade hit, så insåg man att restaurangen var för liten och byggde även ut den. 2007 övertog de som äger Arken idag och de har renoverat en hel del. Det har även inneburit att Arken fick ett systerhotell i Varbergs Stadshotell & Asia Spa.