Boka spa weekend i Stockholm

Välja spahotell i Stockholm

Stockholm, vår huvudstad, har en mängd hotell som erbjuder spa. Att boka ett spahotell är ett perfekt sätt att koppla av på. Sedan behöver du så klart inte bara stanna på hotellet, utan kan se dig omkring i Stockholm, som har en hel del att erbjuda. Det finns inte bara hotell med spa i Stockholm, utan det finns även de anläggningar som bara har spa, och så kan du boka boende separat. Välj det som passar dig bäst.

Om du har tänkt att göra annat i samband med att du bor på ett spahotell, så är det inte fel att välja ett spahotell som även ligger nära det du vill se eller göra.

Bland de hotell som erbjuder spa i Stockholm så har du till exempel Clarion Hotel Sign som erbjuder Selma City Spa. Selma Spa ligger annars i Sunne, men tack vare Clarion, så finns det nu en Stockholmsfilial till detta spa! Du kan välja att bo på hotellet och då ha tillgång till spaavdelningen, eller bara gå dit över dagen.

På anrika Grand Hotel i Saltsjöbaden finns Grand Spa. Här kan du njuta av dagspa så väl som det går att boka in sig på en så kallad weekend de luxe. Här kan du koppla av med behandlingar, bastu och jacuzzi.

 lj bland mer än 50 spahotell i Stockholm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra topp 5 hotell i  Stockholm

 

 • Lydmar Hotel
 • Clarion Hotel Stockholm
 • Clarion Hotel Sign
 • Elite Hotel Marina Tower
 • Grand Hotel

 

Var ska jag bo?

Stockholm har flera olika stadsdelar att välja mellan och många av dem erbjuder spahotell, eller har spaanläggningar att besöka, och hotell att bo på.

Dels finns det flera hotell med spa i city, men även i Nacka, på Lidingö, Rånäs, Norrtull och så vidare. Fundera på om du ska välja spa beroende på läge, eller läge efter vilket spa du vill besöka!

 

Ta sig till och runt i Stockholm

Ta sig till Stockholm för att ha en spaweekend går att göra på flera olika sätt. Buss, tåg och flyg går från många andra städer i Sverige. Tar du flyget hit, så är det flygbuss sedan in till centrala Stockholm.

För att ta dig till ett specifikt spa, så beror det på var det ligger, men många gånger går det bra att åka tunnelbana eller buss. Egen bil, hyrbil eller taxi är andra sätt att ta sig fram på.

Ligger det spahotell du ska till inom centrala Stockholm, så är kollektivtrafik att rekommendera. Tunnelbanan har ett omfattande nät och bussarna går både inom city och utanför.

Du kan köpa månadskort, dygnskort, tredygnskort så väl som kuponger för dina resor med buss och tunnelbana. Bor du mitt i Stockholm, så kan så klart ta dig fram genom att gå, eller cykla om du vill.

Sevärdheter och upplevelser

Stockholm har många olika typer av sevärdheter och upplevelser att erbjuda. Dock kanske du i första hand är här för att få en spaupplevelse. Det går utmärkt att få, eftersom Stockholm har många olika spahotell och spaanläggningar att välja mellan.

Här är ett par av dessa:

Stallmästaregården är ett bra boende, med spabehandlingar på det närliggande Planet Fitness. Detta ställe ligger vid Brunnsviken i Norrtull placerad i ett 1600-tals värdshus. Njut av vacker miljö, avkoppling, rekreation, god mat och bra boende.

Sturebadet Marina Tower är perfekt om du vill ha en spaweekend som är inspirerad av Turkiet. Detta ställe ligger i Nacka och är en filial till Sturebadet. Här kan du njuta av turkiska bad, välgörande behandlingar och olika spakurer.

Rånäs Slott är bra om du vill ut från storstaden. Du får bo i en vacker slottsmiljö och njuta av olika behandlingar så som massage med varma lavastenar, helkroppspeeling samt att det finns både sjöbastu så väl som en utomhusjacuzzi.

Yasuragi är ett ställe du kan gå till över dagen, eller stanna över hela helgen. Här får du japansk njutning för både kropp och själ.

Njuta Spa, ligger i Nacka, och det är beläget i en villa. Du har nära till skärgården och kan njuta av exklusiva spa- och klinikbehandlingar i hemmamiljö!

Blue Hamam Spa ligger på Lidingö och är ett turkiskt badhus och spa. Här kan du njuta av behandlingar över en hel weekend eller bara över dagen. Testa hamam-bad, massage, kundaliniyoga och njut av god medelhavsmat till middag!

För dig som inte bara vill uppleva spabehandlingar, kan så klart ta del av andra saker i Stockholm. Det finns många museer till exempel som är värda ett besök. Skansen är en trevlig plats att besöka.  Missa inte heller Gröna Lund om ni gillar karuseller, eller ta en vandring i Gamla stan!

Mat och dryck

Många av de spahotell som finns i Stockholm har ju egna restauranger med mycket god mat på sina menyer. Det gör att du inte behöver ta dig någonstans förutom mellan olika våningsplan i det hotell med spa du valt att bo på.  Det kan vara skönt att bara stanna kvar på ditt hotell och njuta!

Selma City Spa har salladsrätter, snacks och drycker att njuta av medan du är på deras spa. Sedan kan du så klart välja att äta på hotellets restaurang. Denna heter Kitchen & Table Norrmalm och det är Marcus Samuelssons ena restaurang.

Om du hellre vill gå ut och äta så finns det mesta att hitta i Stockholm, då det finns restauranger med mat från alla världens hörn. Det innebär att du kan äta asiatiskt, indiskt, grekiskt, amerikanskt, svensk husman och mycket mer!

Bland bra restauranger så har du Restaurang AG, Flippin’ Burgers, och Frantzén. Du har även Punk Royale, Kagges, Brasseri La Colline och många fler!

Det är inte alltid en middag eller lunch man är ute efter, utan det kanske är en fika med en god kopp kaffe som lockar? I Stockholm finns det många olika caféer att välja mellan så väl som att det finns kaffebarer.

För dig som vill gå ut och ta en drink eller en öl, så kan du göra det på en av alla barer som finns i Stockholm. Det finns många olika sorters barer att välja mellan.

Dock är det som sagt så, att om du bokar in dig på ett hotell med spa, så har de allra flesta en egen restaurang. Ofta ingår det mat i priset på din vistelse och maten som serveras brukar hålla en riktigt hög klass.

Stockholms spa historia

Stockholm i sig har en lång historia och på den plats staden ligger i dag, fanns det bosättningar redan för flera tusen år sedan. Men hur är det då med deras spa? Att njuta av spa är även det något som man gjort länge, ända sedan antikens dagar. Varför det heter spa, det är ingen egentligen som vet men en del säger att det kommer från klotter på offentliga badhus från antiken. Det ska ha klottras bokstäverna S P A. Det är latin och man översatte det med salus per aqua, och det betyder ungefär hälsa/läkning genom vatten.

Ett spa i Stockholm med en lång, intressant historia är Sturebadet. Läkaren och renässans-mannen Carl Curman skapade Sturebadet, och det invigdes 1885. Som specialitet hade han balneologi, läran om bad som medicinsk behandlingsmetod. Dessutom så införde denna läkare olika typer av medicinska badformer och massagebehandlingar.

Milstolpar i detta Sturebadets historia är:

 • 1867–1917 Malmtorgsbadet, huvudbad till Sturebadet (bakom Gallerian Hamngatan)
 • 1885 Sturebadet vid Stureplan invigdes (nuvarande Sturecompagniet)
 • 1902 Simhallen kom till (nuvarande Sturebadet)
 • 1920-talet Konditori öppnades i ljusgården
 • 1930-talet Sturebadet utökades med motionshallar
 • 1985 den 30 maj Sturebadet brann
 • 1989 den 15 mars återinvigning av Sturebadet
 • 2002 Sturebadets bassäng firade 100-årsjubileum
 • 2006 Sturebadet inviger en ny spa-avdelning
 • 2009 Invigdes nya träningsytor och Body- & Mindsal.

Ett annat spa, som funnits sedan 1904 är Centralbadet. Det var jugendarkitekten Wilhelm Klemming som stod bakom detta. Det var ett kurbad och ett hälsocenter. Då erbjöds det allt för kropp och själ vilket det gör än idag. När Centralbadet invigdes 1 augusti 1904 så var det Sveriges modernaste bad. Det fanns tre bassänger, två för damerna och en för herrarna. Det fanns varma bad, och kalla bad samt kolsyrebad. Det fanns även elektriska ljusbad och solbad på taket.